Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 9 jan 2018

Gamers opgelet: Asus laat je drie schermen aan elkaar koppelen zonder randen

Het is een droom voor de fanatieke pc-gamer: schermen zo aan elkaar koppelen dat je een belachelijk groot overzicht hebt. In het verleden hebben verschillende partijen al een set-up bedacht waarbij je drie schermen makkelijk aan elkaar kon klikken. Je had dan alleen wel te maken met randen, die de verschillende schermen uiteen hielden. Als alternatief kun je tegenwoordig een groot en breed scherm met curve halen. Maar die zijn zo goed als onbetaalbaar. Asus denkt een mooie tussenweg te hebben met de Bezel-free Kit.

Asus leert je een simpel trucje

En het is echt een tussenweg, zo eerlijk moeten we wel zijn. Maar als je een gamingsetup wilt hebben en allergisch bent voor die randen, dan geeft deze Bezel-free kit je de illusie dat je een volledig scherm hebt. Je zet dan een lens strip tussen twee lenzen in een opstelling waarbij de schermen in een hoek van 130 graden worden geplaatst. De beelden tussen de twee schermen worden zo via die lens door getrokken, waardoor je het idee krijgt dat je naar een enkel scherm kijkt.

Het is een simpel, maar effectief trucje. Naast de Bezel-free kit hoef je enkel nog een enorm bureau hebben met daarop drie dezelfde dikke monitoren er op. Deze gadget moet ergens in dit eerste half jaar uitkomen. Een prijs voor de techniek is nog niet bekend gemaakt. Hopelijk is het niet al te duur, omdat je voor een gaming-pc die hoogwaardige games kan draaien en tegelijkertijd drie monitoren moet aansturen, waarschijnlijk al aardig diep in de buidel moet tasten.

Asus

Een dergelijke monitor is bijvoorbeeld de Asus VG245Q – Gaming Monitor. Een zeer degelijke Full HD-monitor met een mooie refresh rate van 75 hz. Niet het duurste en beste model dat je kunt scoren, maar als je er drie van wilt hebben, dan ben je dus al snel 570 euro kwijt. Dit is dus echt voor de echte fanatiekelingen. Wil je meer over de CES 2018-onthullingen lezen? Bezoek dan ons dossier.

Reageer op artikel:
Gamers opgelet: Asus laat je drie schermen aan elkaar koppelen zonder randen
Sluiten