Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 30 nov 2018

Asus laat gamers crypto minen met ‘inactieve’ videokaarten

Asus laat gamers nu hun krachtige videokaarten gebruiken om cryptocurrencies te minen terwijl ze niet aan het gamen zijn. Dat heeft de Taiwanese fabrikant bekend gemaakt. Daarvoor werkt het bedrijf samen met Quantumcloud, een populaire mining-app.

Asus laat gamers cryptocurrencies minen

De gamers kunnen zo een passief inkomen verdienen als hun videokaarten niet bezet zijn. De resulterende bedragen kunnen uitbetaald worden via PayPal of WeChat.

De app combineert via het internet, de cloud dus, de collectieve kracht van alle aangesloten GPU’s om onder andere Bitcoin te minen. Deelnemers worden uitbetaald op basis van het percentage dat ze aan mining-capaciteit hebben bijgedragen. Althans, dat is wat Quantumcloud belooft.

Asus belooft dat de privacy van de consumenten beschermd wordt, en dat de app geen financiële gegevens met derden deelt. Daardoor voldoet het proces geheel aan de privacywet, als we de Taiwanese fabrikant moeten geloven.

Gebruikers hoeven dan ook niet een nieuw en uniek account aan te maken via een nieuw systeem. In plaats daarvan loggen de gamers direct in met hun eigen WeChat of PayPal-account.

Dit zijn in de praktijk echter meestal initiatieven die minder opleveren dan je als gamer zult hopen. Quantumcloud benadrukt dan ook op zijn website dat het niet gegarandeerd wordt dat deelnemers winst zullen maken:

“Hoeveel je verdient kan veranderen op basis van de cryptocurrency-markt en kan niet gegarandeerd of beïnvloed worden op wat voor manier dan ook door Quantumcloud.”

Het is een toegankelijkere manier om wat geld te verdienen voor gamers, maar lees jezelf eerst goed in. Het levert vaak minder op dan alternatieven, en het effect op je hardware is ook niet gering.

überhaupt is het een pittige tijd voor miners, zeker met de klappen die Bitcoin de afgelopen weken incasseerde. De prijzen van cryptocurrencies liggen laag, en het minen wordt steeds moeilijker. Honderdduizenden miners hebben naar schatting afgelopen weken de industrie verlaten.

Daarmee is de vraag naar mining hardware of simpele videokaarten ook in de afgelopen maanden gedaald. Nvidia, een grote fabrikant van GPU’s, wees in een financieel rapport naar die daling als verklaring voor tegenvallende verkopen. Toch interesse in het programma van Asus? Lees hier dan meer.

Reageer op artikel:
Asus laat gamers crypto minen met ‘inactieve’ videokaarten
Sluiten