Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 10 okt 2018

ASUS komt met gloednieuwe midrange Chromebook

ASUS heeft spontaan, zonder het aan de grote klok te hangen, een nieuwe 14-inch Chromebook aangekondigd: de C423. Deze zal in twee verschillende varianten uitgebracht worden. Echter is er over de prijs nog weinig bekend.

ASUS komt met gloednieuwe Chromebook

ASUS komt met de nieuwe laptop vlak nadat HP haar nieuwe x360 Chromebook bekend maakte. De C423, zoals de midrange Chromebook heet, zal in twee varianten beschikbaar zijn. De eerste, waarschijnlijk de goedkoopste, verschijnt zonder touchscreen en is voorzien van een Intel Celeron processor. De tweede variant is wel voorzien van een touchscreen en een 1080p scherm, welke van kracht wordt voorzien door een Pentrium N4200.

Volgens de ontwikkelaar is dit de eerste Chromebook met een NanoEdge design. Dit betekend dat hij, naast een gewicht van 1.2kg en een dikte van 16.1mm, ook een bijzonder strak scherm heeft. Het gaat om een 14-inch FHD scherm met bezels van slechts 5.8mm. Makkelijker gezegd: de laptop heeft een indrukwekkende 78% screen-to-body ratio. Het scherm is daarbij ook 180 graden te kantelen, waardoor samenwerking op de laptop bijzonder makkelijk gaat.

Asus C423

Overige specificaties

Het stopt bij de C423 niet alleen bij een indrukwekkend scherm. ASUS heeft de laptop ook voorzien van een aardige batterij die tot wel 10 uur meedraait. Deze wordt, gelukkig, opgeladen met een USB-C kabel. De Chromebook is ook voorzien van USB 3.1 ports en een Micro SD slot om het geheugen uit te breiden.

Gewapend met een quad-core Intel processor is de C423 krachtig genoeg om flink te multitasken. De dual high-quality speakers zorgen ervoor dat het kijken van series, films of het luisteren van muziek ook makkelijk mogelijk zijn. De grote touchpad en het toetsenbord met 1.4mm key travel zorgt ervoor dat dit zeer comfortabel gebeurt.

ASUS C423

Wanneer de Chromebook beschikbaar is en hoeveel het gaat kosten, is op dit moment nog niet duidelijk.  

Reageer op artikel:
ASUS komt met gloednieuwe midrange Chromebook
Sluiten