ASUS en Google Stadia slaan de handen ineen met de ROG Phone 3

ASUS heeft met de ROG Phone serie een echte lijn gametelefoons op de markt gebracht. De verwachte nieuwe ROG Phone 3 van ASUS gaat de Google Stadia app er voorgeïnstalleerd meekrijgen. Google Stadia is een gaming app waarmee je bekende games op je telefoon kan streamen.

De samenwerking is voor beide bedrijven een win-winsituatie. Voor ASUS sluit de samenwerking met een gaming platform goed aan bij zijn ROG Phone modellen.

Stadia is een nieuwkomer op de markt voor gaming

En doordat Stadia samenwerkt met telefoonmakers als ASUS wordt de naam van het jonge platform bekender. Google Stadia is in november 2019 uitgekomen. Stadia presenteert zich als een manier om te gamen zonder een dure PC of spelcomputer aan te hoeven schaffen. Dat kan doordat de spellen naar jouw scherm worden gestreamd, waardoor je nooit hoeft te wachten op de installatie of update van jouw game.

Om Stadia te gebruiken kun je een bundel bij Google aanschaffen waarbij je voor 129 euro een controller, een Chromecast Ultra en drie maanden toegang krijgt tot de abonnementsdienst van Stadia. Toch is er met Stadia Base ook een gratis variant van de dienst beschikbaar. In dat geval betaal je per game.

ASUS is de eerste telefoonmaker die een overeenkomst aangaat met Google Stadia. Door daarmee een primeur te hebben, laat het Taiwanese bedrijf zien dat het voorop wil lopen met de laatste ontwikkelingen.

ROG Phone II
De ROG Phone II van ASUS (Afbeelding: ASUS)

Nog weinig details bekend over de ROG Phone 3

Over de details van de verwachte telefoon is nog weinig bekend. Het lijkt erop dat hij zal beschikken over de Snapdragon 865, omdat een goede processor noodzakelijk is voor een snelle gaming telefoon. Als die gedachte werkelijkheid wordt zal de ROG Phone 3 ook 5G ondersteunen. Verwacht wordt dat de smartphone later dit jaar wordt aangekondigd.

Google Stadia is na een paar weken toch wat uit de schijnwerpers verdwenen. Toch breekt er voor het platform een belangrijk moment aan. De eerste abonnees die de Founders Edition hadden aangeschaft, zien hun bijbehorende abonnement van drie maanden voor de betaalde dienst binnenkort aflopen. Interessant is of zij hun abonnement zullen verlengen of niet.

Reageer op artikel:
ASUS en Google Stadia slaan de handen ineen met de ROG Phone 3
Sluiten