Asus komt met 14-inch dual-screen ZenBook Duo

Vorig jaar kwam Asus met de ZenBook Duo Pro. Een laptop waarbij het bovenste gedeelte van waar normaal gesproken je toetsenbord zit werd ingeruild voor een touchscreen. Dit jaar komt het bedrijf met een kleinere ZenBook Duo.

De laptop is tijdens de CES 2020 aangekondigd. Het idee van de ZenBook Duo is hetzelfde als zijn pro-broertje. Ook deze is voorzien van een Screenpad Plus aan de bovenkant waar je van alles en nog wat mee kan doen. Daarmee is het vooral een laptop die geschikt is voor de creatieve gebruiker.

Kleinere ZenBook Duo van Asus

Dat scherm kan voor verschillende elementen gebruikt worden. Zo is het te gebruiken als een verlenging van je scherm. Op die manier heb je dus meer ruimte om bijvoorbeeld je browser te tonen. Maar het is ook mogelijk om op de ScreenPad Plus bepaalde dingen vast te zetten. Denk daarbij aan een tweede scherm, een excelblad of elementen die gebruikt worden bij een video-edit programma, zoals Premiere. Dat laatste is wellicht iets minder interessant voor deze ZenBook Duo. Naast het feit dat hij een stukje kleiner is dan zijn groter broer, is hij ook minder krachtig.

ZenBook Duo
De laptop (Bron: Asus)

Zo heb je nu een Full HD-scherm in plaats van een 4K-scherm. De videokaart is een GeForce MX250 in plaats van een RTX 2060 en qua RAM kun je er maximaal 16GB in zetten in plaats van 32GB. Op die manier valt de laptop een beetje tussen de wal en het schip. Want waar zijn grote broer een krachtpatser is voor de creatieve gebruiker, daar is het bij de gewone ZenBook Duo een beetje lastiger om een doelgroep voor aan te wijzen. Ik denk dat het vooral interessant is voor de gebruiker die een Windows-laptop wilt hebben en creatief wilt zijn zonder dat je heel veel kracht nodig hebt. Ik denk daarbij aan iemand die een mailprogramma en een programma om voorstellen te maken met elkaar wil combineren in een enkel scherm.

De ZenBook Duo moet in het eerste kwartaal worden uitgebracht. Wil je meer lezen over aankondigingen op de CES 2020? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Asus komt met 14-inch dual-screen ZenBook Duo
Sluiten