Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gadgets 30 mei 2018

Asus ScreenPad: Alternatief voor Apple Touch Bar

In de nieuwste generatie Apple MacBooks heb je de zogenaamde Touch Bar. Daarmee is het mogelijk om snel en gemakkelijk verschillende apps te openen. De meningen rondom de Toucb Bar zijn gemengd. Zij die er aan gewend bent, zweren er bij, terwijl het voor anderen een absolute doorn in het oog is. Mocht jij geen Mac-gebruiker zijn, omdat je het liefst werkt op een Windows-device, dan heeft Asus goed nieuws. Zij gaan komen met een Screenpad, dat nagenoeg hetzelfde zou moeten doen als de Touch Bar

Asus zijn Screenpad

Officieel is het product nog niet onthuld. De ontdekking werd gedaan door Windows Blog Italia en er zijn nog behoorlijk wat vraagtekens rondom het product. Zo weten we momenten niet of de Screenpad iets gaat zijn dat in toekomstige laptops wordt verwerkt of dat het iets is dat je via een USB-kabel koppelt aan je reeds bestaande device. We weten enkel dat de touchpad een NVIDIA GTX 970 dGPU en een bepaalde Toshiba-chip nodig heeft om te functioneren, maar buiten dat is het nog onduidelijk.

ScreenPad

Wel is het zo dat de Screenpad een stuk groter gaat zijn dan hetgeen dat Apple met zijn huidige Touch Bar doet. Op de afbeeldingen zien we veel meer ruimte om diverse apps te selecteren en die op die manier te openen. Naast diverse apps die gekoppeld zijn aan Asus zien we ook dingen als Excel, Powerpoint en OneNote.

Het idee achter de Screenpad is dat je een duidelijker overzicht hebt van de verschillende programma’s die je kunt opstarten. Daarnaast zou het wellicht als een soort tweede scherm kunnen werken wanneer je een bepaalde applicatie aan hebt staan.

ScreenPad

Denk daarbij aan het makkelijk wisselen van nummers wanneer je gebruik maakt van Spotify. Wanneer de Screenpad precies wordt onthuld en wanneer hij verschijnt, dat is nog niet duidelijk. Als je nu op zoek bent naar een goede gaming laptop, dan kun je hier een paar alternatieven bekijken.

Reageer op artikel:
Asus ScreenPad: Alternatief voor Apple Touch Bar
Sluiten