Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gadgets 4 september 2019

ASUS komt met laptops met een 300Hz display

Een beeldscherm met een hoge refreshrate zorgt er voor dat games een stuk beter lopen. Als je een gamer bent die echt fanatiek los wilt gaan, dan is een 144Hz-display eigenlijk al min of meer verplicht. Wil je helemaal losgaan, dan kun je gaan voor een scherm met 240Hz, waarbij je al af moet gaan vragen of het nou een significant groot verschil oplevert. En nu goot ASUS wat extra olie op het vuur. Ze hebben namelijk een gaming laptop aangekondigd met een 300Hz-display

Laptop met 300Hz-display

De ROG Zephyrus S GX701 gaat de eerste laptop van ASUS waarin de nieuwe 300Hz-display optie beschikbaar wordt gesteld. In oktober van dit jaar kun je de laptop gaan bestellen met zo’n display. Daarbij prop je er overigens ook een GeForce RTX 2080 videokaart in, zodat je daadwerkelijk de kracht hebt om games op een hoog niveau te laten opereren en zo echt het maximale uit de hardware haalt. In 2020 moet de 300Hz-display ook als optie beschikbaar worden gesteld in de andere gaminglaptops die vallen onder het Republic of Gamers-merk van ASUS.

ROG Zephyrus S GX701
De ROG Zephyrus S GX701 met 300Hz display (Bron: ASUS)

Hoewel ik me afvraag in hoeverre een scherm als deze een groot verschil gaat maken bij de games die vandaag de dag beschikbaar zijn, stelt ASUS dat het echt een voordeel biedt. Het kost 3,3 miliseconden op een nieuwe frame neer te zetten op een 300Hz-display en dat is bijna zo snel als de 3 miliseconden response tijd van de pixels. Met andere woorden: alles moet soepel en zonder problemen in elkaar overgaan, waardoor games die je op volle snelheid speelt er nog mooier uitkomen te zien. Het zal met name bij games die op een hoge snelheid opereren een voordeel opleveren. Welke dat echter gaan zijn, dat is nog de vraag. Maar het is wel mooi om te zien dat ASUS gewoon zoiets heeft van ‘kunnen we het? Oké dan doen we het’. Wil je meer lezen over ASUS? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
ASUS komt met laptops met een 300Hz display
Sluiten