Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 7 jan 2019

Asus propt 17-inch scherm in 15-inch MacBook Pro-killer

De hoge prijs van de MacBook Pro en het kleine succes die het afgelopen jaar heeft weten te behalen, lijkt een goudmijn te zijn geweest voor Windows laptops. Iets wat bewezen wordt door de nieuw aangekondigde Asus StudioBook S. De producent weet namelijk een 17-inch, 16:10 aspect ratio, 97 % DCI-P3 scherm in het formaat te trappen van een 15-inch laptop. Hebben we te maken met een heuse MacBook Pro-killer? 

Asus onthult 17-inch MacBook Pro-killer

Asus heeft haar gloednieuwe StudioBook S laptop aangekondigd tijdens CES 2019. Een laptop die hoge ogen weet te gooien door het formaat van de laptop in combinatie met de grootte van het scherm. Asus heeft het namelijk voor elkaar gekregen om een 17-inch scherm in een laptop te proppen die dezelfde grootte heeft als een 15-inch laptop. En dat scherm is alles behalve mis. Het beschikt namelijk over een 16:10 aspect ratio, kleur kalibratie, Pantone, een 97% DCI-P3 kleurgamma en heeft de mogelijkheid om 180 graden plat te liggen. Maar dat is uiteraard niet het enige wat dit kleine monster te bieden heeft.

De Asus StudioBook S beschikt over een Xeon E-2176M processor met 64GB aan RAM. Daarnaast draaien de graphics op een Nvidia Quadro P3200 videokaart en beschikt hij over zo’n 4TB aan opslaggeheugen. Waar de StudioBook S zonder twijfel een MacBook Pro-killer kan worden, is hij wel net iets groter dan de 15-inch versie. En dan hebben we het over een kleine 1.25 inch breden en 1.74 inch dieper. Het scherm zelf is daarentegen ook geen Retina scherm, zoals bij de Pro, maar een 1900 x 1200 paneel.

Asus Studiobook S Macbook Pro-Killer

Unieke trackpad + groot aantal aansluitingen

Uiteraard is grootste ergernis van MacBook Pro gebruikers dat er weinig aansluitingen op de laptop te vinden zijn. Iets waar ASUS met de StudioBook S goed gebruik van maakt. De laptop beschikt over maar liefst 3 USB 3.1 aansluitingen, een SD kaart lezer, HDMI 2.0 aansluiting, USB-C Thunderbolt 3 aansluiting en een audiojack. Het enige waar je een verlengstukje voor nodig hebt is een ethernetkabel.

Wie denkt dat de indrukwekkende specificaties van de StudioBook S hiermee stopt heeft het mis. De laptop is namelijk gewapend met een unieke trackpad. Wanneer deze oplicht verschijnt er namelijk een Numberpad, die je gewoon kunt gebruiken. Deze moet, volgens Asus, het eeuwenoude probleem van compacte laptops oplossen. Deze missen de numeric keypad namelijk negen van de tien keer, wat met deze innovatie wordt opgelost.

Asus Studiobook S Macbook Pro-Killer

De StudioBook S moet aan het einde van het eerste kwartaal verschijnen, maar hoeveel hij gaat kosten heeft Asus nog niet bekend gemaakt. Maar geloof ons: er gaat een flink prijskaartje aan hangen.

Reageer op artikel:
Asus propt 17-inch scherm in 15-inch MacBook Pro-killer
Sluiten