Jelle van Es
Jelle van Es Gadgets 5 jun 2018

Asus Project Precog: eerste convertible Dual Screen laptop met AI-functies

Tijdens de persconferentie aan de vooravond van de Computex, een grote technologiebeurs in Taipei, heeft Asus een aantal nieuwe laptops aangekondigd. De aankomende maanden kun je kiezen uit toegankelijke laptops in de VivoBook-lijn en kun je met de ZenBook Pro perfect je werk doen. Naast deze onthullingen eindigde Asus de persconferentie met een interessante blik op de toekomst in de vorm van de Project Precog. Een laptop die volgens Asus de eerste convertible Dual Screen laptop met AI-functies is.

Project Precog moet uitkomen

Naast het feit dat dit een mooie manier is voor het bedrijf om hun visie op de toekomst te laten zien, heeft men benadrukt dat zij Project Precog ook echt willen gaan uitgeven. Het is een concept laptop die op de markt moet komen. En dat zou ergens in 2019 zijn. Waarom noemen ze het dan een concept laptop? Waarschijnlijk om zichzelf in te dekken voor het geval het niks wordt of het gaat een laptop worden waar je straks 5.000 dollar voor gaat betalen en waardoor hij eigenlijk niet geschikt is om voor de grote markt in te zetten.

Project Precog

Toch is de onthulling zeer interessant, want het laat zien dat er in de wereld van laptops nog wat mogelijkheden zijn om te innoveren. De laatste jaren was het min of meer standaard dat laptops sneller, dunner en lichter zouden worden, maar veel meer dan dat was het niet.

Project Precog is wat dat betreft interessanter. Het is een laptop met een dual screen. Op de plek waar normaal gesproken een toetsenbord zit, daar heb je nu dus een tweede scherm. Dat tweede scherm kun je gebruiken als een toetsenbord, maar er zijn meer mogelijkheden.

Op dit moment kent de Project Precog laptop 4 mogelijkheden om hem in te zetten. In de stand modus gebruik je hem als een normale laptop. Daarnaast heb je de Book-modus, waarbij je de laptop omhoog zet en de twee schermen als een boek werken.

Via een toetsenbord en muis kun je dan op twee schermen tegelijkertijd werken. Verder is er de Tent mode, waarbij je de laptop als een tent neerzet en tot slot heb je de Flat-modus. Op dit moment werd die getoond met de mogelijkheid om een spel te spelen, zoals bijvoorbeeld schaken.

Wat de laptop extra interessant maakt is dat hij gebruik maakt van een zogenaamde Adaptive Input Experience. Op het moment dat je de laptop in een traditionele stand neerzet en je handen plaatst op de plek waar normaal gesproken een toetsenbord zit, dan zal de laptop dat begrijpen als dat je wilt gaan schrijven. Pak je er een pen bij, dan is de kans groot dat de laptop overgaat op een Photoshop-modus om foto’s te bewerken.

Ook zal de laptop kunnen kijken naar je agenda. Aan de hand daarvan kan de laptop bepalen wanneer je onderweg bent. Vlak daarvoor zal de laptop bepalen dat hij iets minder hard moet blazen om er zo voor te zorgen dat de batterij is opgeladen. En wanneer er niks in je agenda staat, dan zal hij de maximale prestaties leveren.

Project Precog

Daarnaast kun je ook zelf van alles en nog wat gaan instellen. Zo kun je op het onderste scherm er voor kiezen om je toetsenbord wat naar beneden te plaatsen en de extra ruimte te gebruiken om websites, video’s en andere dingen te tonen. Dat zou dan weer de productiviteit verhogen.

Project Precog

Het is een laptop met veel mogelijkheden en laat voornamelijk zien wat er in de toekomst mogelijk is. En dat is ook precies hetgeen dat Asus wil tonen. Het bedrijf vindt dat er altijd ruimte moet zijn voor innovatie, hoe gek iets ook zou klinken. Op korte termijn zullen zij echter een traditionele, maar zeer dunne gaming laptop uitbrengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Asus Project Precog: eerste convertible Dual Screen laptop met AI-functies
Sluiten