Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 25 mei 2018

Asus ROG gaming laptop: drie varianten voor de fanatieke gamer

Als je van gamen houdt, dan zijn er veel verschillende manieren om van je game te genieten. Een console is een goede keuze, maar voor het complete plaatje doe er soms beter aan om voor een pc te gaan. En wanneer je een beetje mobiel wil zijn, dan is een gaming laptop een perfect alternatief. Eerlijk is eerlijk, een gaming laptop is bijna nooit het meest goedkope alternatief. Maar als je kijkt wat je er allemaal voor terug krijgt, dan is het soms het overwegen waard.

Vandaag kijken we naar de gaming laptops van Asus, die hun reeks aan gaming laptops uitbrengt onder de Republic of Gamers-merknaam hoogwaardige gaming laptops uitbrengt. Vandaag lichten we er daarbij drie uit, die je gelijk in de winkel kunt kopen.

Asus ROG Gaming laptop: ROG Strix Hero Edition

We beginnen dit overzicht met de ROG Strix Hero Edition. Volgens Asus is dit een gaming laptop die vooral geschikt is voor hen die graag een zogenaamde MOBA spelen, zoals League of Legends en Dota 2.

Maar ook zou het een ideale bak zijn voor RTS- en RPG-titels. De ROG Strix Hero Edition maakt gebruik van een Intel Core i7-processor, een Nvidia Geforce GTX 1—serie videokaart en een 120 Hz beeldscherm. Verder is hij volgestopt met en 256 GB SSD en een 1TB SSHD, zodat je er genoeg op kunt opslaan. Met zijn 2,6 kilo is hij ook redelijk goed mee te nemen in je tas.

Wil je meer weten over deze laptop? Bezoek dan hier de website.

gaming laptop

Asus ROG Gaming laptop: ROG Strix SCAR Edition

Waar de Hero zich richt op spelers die graag een MOB spelen, daar richt de ROG Strix SCAR Edition gaming laptop zich juist meer op gamers die een shooter spelen. Denk daarbij aan Counter-Strike, Overwatch en Team Fortress 2. Zo maakt de ROG Strix SCAR Edition gebruik van een IPS-niveau beeldscherm van 144 Hz, heeft hij een responsetijd van 3ms en maakt hij gebruik van de Nvidia G-sync technologie. Qua specificaties van binnen is hij redelijk hetzelfde als de Hero Edition, met als groot verschil dat hij gebruik maakt van een 512 GB SSD. Ook weegt deze laptop 2,6 kilo.

Meer over deze laptop vind je hier.

gaming laptop

Asus ROG Gaming laptop: ROG Zephyrus

Als geld geen kwestie is en je echt de meest krachtige gaming laptop in huis wilt halen, dan is de ROG Zephyrus echt iets voor jou. De laptop is met 2,2 kilo lichter dan de andere twee, maar wordt wel voorzien van een krachtige Nvidia GeForce GTX !080 videokaart, waardoor je de meeste games op een hoge resolutie kunt spelen. Tegelijkertijd maakt de laptop gebruik van een ventilatormodule die je GPU en je complete laptop redelijk koel weet te houden. De laptop is dankzij de kracht zeer geschikt om VR-games te spelen en met een beeldscherm van 120 Hz ziet alles er prachtig op uit. Met 1 TB SSD kun je genoeg games er op slaan en snel opstarten.

Meer over dit beest vind je hier.

Heb je liever een gaming laptop van Razer? Dan kun je de nieuwste Blade halen.

Reageer op artikel:
Asus ROG gaming laptop: drie varianten voor de fanatieke gamer
Sluiten