Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 4 jun 2018

Asus onthult Republic of Gamers (ROG) smartphone

Het spelen van games op je mobiele telefoon is iets dat steeds uitgebreider wordt. Waar je in het verleden voornamelijk simpele, maar tijdrovende games had, daar krijg je vandaag de dag steeds meer uitgebreidere games. De meest recente releases van Fortine en Player Unknown’s Battleground zijn daar goede voorbeelden van. Helaas hebben de huidige generatie telefoons wat ongemakken, waardoor lange potjes op je smartphone gamen er niet bij zijn. Republic of Gamers wil daar een einde aan maken met hun ROG Phone. Dit moet wat hen betreft de telefoon voor gamers zijn.

ROG Phone is er voor gamers

De ROG Phone is een combinatie van kracht en gebruiksgemak. Deze Android-telefoon draait op een snelle 2.96 Ghz Qualcomm Snapdragon 845 processor. Daarnaast maakt de telefoon gebruik van een AMOLED HDR Display met een refreshrate van 90 Hz en heeft het scherm een responsetijd van 1ms.

Asus Republic of Gamers Asus Republic of Gamers

Dat is voor beeldscherm begrippen erg snel en zorgt er voor dat je niks van de actie zou moeten missen. Verder is hij voorzien van 8GB RAM en heeft hij een opslagruimte tot 512 GB. Ook is het fijn dat de telefoon gebruik maakt van een speciaal koelingssysteem, waardoor de telefoon niet heel erg heet wordt als je relatief zware games draait. Verder beweert Republic of Gamers met hun ROG Phone totale controle te hebben dankzij ultrasonic AirTrigger sensoren.

Bovenop de standaard mogelijkheden van de ROG Phone komen er ook een aantal accessoires uit, die je er los bij kunt aanschaffen. Zo is er een speciale Twin View Dock. Deze is aan de onderkant uitgerust met een scherm en het bovenste scherm wordt ingevuld door de ROG Phone.

Op die manier kun je op het onderste scherm Twitch aanzetten en kijken naar je favoriete streamer, terwijl je op het bovenste scherm gamet.

Asus Republic of Gamers

Ook komt er een speciale Gamevice controller, die van en ROG Phone een soort Nintendo Switch in handheld modus maakt. Door gebruik te maken van de verschillende knoppen kun je op die manier de ROG Phone echt als een handheld gebruiken.

Verder heb je een WiGog Dock, waarmee je je game naar de tv kunt streamen en ASUS Hypercharge, waarmee je je telefoon op een hogere stand kunt laten werken, waardoor hij nog beter werkt,

Na de onthulling van de telefoon hebben we er ook even mee kunnen spelen. En eerlijk is eerlijk, het is een zeer robuuste en krachtige telefoon. Zeker in combinatie met Gamevice-controller was het erg fijn om verschillende games er op te spelen.

Bovendien bleef de telefoon lekker koel, terwijl de batterij toch behoorlijk werd belast. De telefoon kan dat overigens wel aan, want met een batterij van 6.000 Mah gaat hij echt een tijd mee.

Als het goed is moet de ROG Phone in juli in Taiwan uitkomen. Voor de Europese release hoopt men hem voor het einde van het jaar in de winkel te hebben. De kans is daarbij wel dat je een flinke prijs er voor betaald. Officiële bedragen zijn er niet, maar in de wandelgangen hoorden we dat de telefoon een prijs van zo’n 999 euro zou krijgen en met alle accessoires zou je moeten denken aan 1499 euro. Dat is echter op dit moment nog speculatie.

Reageer op artikel:
Asus onthult Republic of Gamers (ROG) smartphone
Sluiten