ASUS ROG Phone 3 lacht om concurrentie: verborgen 160Hz optie ontdekt

De ASUS ROG Phone 3 is, samen met de Red Magic 5G en Lenovo Legion Phone Duel, de beste smartphone van de markt als het op verversingssnelheid aankomt. Met 144Hz is het beeld zo soepel als de neten, maar de smartphone heeft nog meer te bieden.

Er zit een verborgen optie in de ASUS ROG Phone 3. De smartphone heeft op papier een verversingssnelheid van 144Hz, maar kent in de praktijk dus een hogere verversingssnelheid. Wie de verborgen optie vindt heeft namelijk toegang tot 160Hz.

ASUS ROG Phone 3 met 160Hz

De mensen van XDA-developers hebben de verborgen optie gevonden. Met de optie is het dus mogelijk om de verversingssnelheid op 160Hz te zetten. Hiermee steekt de ASUS ROG Phone 3 boven de Red Magic en Lenovo smartphones uit. De vraag die jij je misschien stelt is alleen: hoe krijg ik dit voor elkaar?

Je moet de ADB opdracht adb shell setprop debug.vendor.asus.fps.eng 1 doorvoeren om de nieuwe modus aan te zetten. Wanneer je dat gedaan hebt moet je de ASUS ROG Phone 3 opnieuw opstarten. Na de reboot zie je bij Instellingen -> verversingssnelheid de optie 160Hz staan. Ben je de functionaliteit zat, omdat hij misschien teveel van de accu vraagt? Dan is het mogelijk om alles weer terug te zetten. Dat doe je door de opdracht adb shell setprop debug.vendor.asus.fps.eng 0 door te voeren. Vervolgens moet je de telefoon resetten en heb je geen toegang meer. Hou er wel rekening mee dat je dit volledig op eigen risico doet.

Wat is verversingssnelheid?

Het kan zijn dat je geen enkel benul hebt waar we het over hebben. Wat is die verversingssnelheid nu precies?

Het woord verversingssnelheid zegt het eigenlijk al. Het bepaalt hoe snel het scherm ververst. Met een hogere ververssinnsnelheid scrol je soepeler door je menu’s heen of speel je soepeler een game. Je moet het wat dat betreft zien als een camerasysteem. Een camerasysteem met 30FPS legt 30 frames per seconde vast. Wanneer je een camerasysteem met 60fps hebt, dan neem je 60 frames per seconde op. De video bestaat dus iedere seconde uit 30 beelden meer dan voorheen.

Zo werkt het dus ook met verversingssnelheid. Een smartphone met 120Hz laat twee keer zoveel zien als een smartphone met 60Hz. Moet je dus nagaan wat het verschil is wanneer je 160Hz hebt.

Reageer op artikel:
ASUS ROG Phone 3 lacht om concurrentie: verborgen 160Hz optie ontdekt
Sluiten