ASUS Rog Phone eindelijk voorzien van Android 9 Pie

De originele ASUS Rog Phone krijgt eindelijk de langverwachte Android 9 Pie update, zo wordt vandaag bekend. Het toestel uit 2018 stapt daarmee over op het een na meest recente besturingsysteem van Google.

In 2018 lanceerde ASUS de eerste smartphone onder de ROG vlag. Het toestel werd met Android Oreo uitgebracht, maar er was een belofte dat het toestel in de eerste helft van 2019 voorzien zou zijn van Android 9 Pie. Het feit dat we op 29 november dit bericht kunnen melden, zegt eigenlijk al genoeg.

Android 9 Pie binnenkort beschikbaar op ASUS ROG Phone

Vertragingen en blokkades zorgen ervoor dat ASUS constant het besturingsysteem voor de ROG Phone moest uitstellen. Het leek er zelfs nog even op dat het systeem niet meer naar de game-smartphone zou komen, maar dat is gelukkig niet waar. De producent rolt een update uit waarin Android 9 Pie naar het toestel komt.

Naast het feit dat er heel veel Android Pie functies naar de ROG Phone komen, lijkt het toestel ook dichterbij de ASUS Rog Phone 2 te staan. Zo zullen de gaming-centric features van dat laatstgenoemde toestel ook beschikbaar worden op de eerste editie van de ROG Phone.

Nieuwe features voor de smartphone

Het mag dus duidelijk zijn dat het toestel van ASUS voorzien is van een lading nieuwe features. Zo beschikt het toestel onder andere onder een vernieuwde Game Center, die nu de naam Armoury Crate draagt. Zo’n herontwerp is overigens ook voor het Game Genie paneel uitgerold.

Hieronder hebben we alle Release notes van de update op een rijtje staan:

 • Systeem geüpgraded naar Android P
 • Page Marker, ZeniMoji, Report Location, Weather animation, AI Charging verwijderd
 • Yandex cloud optie verwijderd uit File Manager applicatie
 • Game Center geüpgraded naar Amoury Crate (inclusief nieuw ontwerp)
 • Adaptive Brightness, Adaptive Battery, New Notifications, Status Bar Icon Manager, Screen Recorder en Local Backup
 • toegevoegd in de instellingen
 • Game Genie paneel geüpgraded met nieuw design en nieuwe features
 • Android P gebaren toegevoegd
 • Ondersteuning voor 24-uurs voorspellingen in weer-applicatie toegevoegd
 • Mobile Manager, Contacten, File Manager, Rekenmachine, Klok, Gallerij en Weer-applicatie vernieuwd
 • Controle Paneel voor het Volume herontworpen.

ASUS maakt duidelijk dat firmware versie 16.0410.1910.91 met Android Pie langzaam aan begint uit te rollen. Dit gebeurt overigens wel in een aantal delen, dus het kan een paar dagen duren voor je er echt mee aan de slag kan.

Maar als je een deze dagen een update kan downloaden voor je ROG Phone die een grootte heeft van zo’n 1,4GB, dan weet je wat je te wachten staat.

Reageer op artikel:
ASUS Rog Phone eindelijk voorzien van Android 9 Pie
Sluiten