Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 28 mei 2019

ASUS komt met een WiFi 6 Mesh-router systeem

Eén van de belangrijkste dingen die je vandaag de dag in huis moet hebben, is een goede router. En dan het liefst eentje die er voor zorgt dat je enerzijds overal bereik hebt en tegelijkertijd vele verschillende stromen aan kan, zodat je ook je vele devices tegelijkertijd kan gebruiken.

Voor dat laatste moet je vandaag de dag gaan kijken naar een WiFi 6 router. Deze is niet alleen geschikt om in de toekomst devices die de techniek ondersteunen te voorzien van snel internet, maar kan ook vele connecties tegelijkertijd aan. Dan heb je nog wel het probleem van overal stabiel internet te krijgen. Het bereik van je router is een probleem voor wanneer je op zolder internet wilt hebben. Door gebruik te maken van een extender of een Mesh-systeem kun je het signaal van de router verlengen. Dit jaar brengt ASUS de AiMesh AX6600 WiFi System op de markt.

ASUS zijn WiFi 6 Mesh-router als alternatief op de Orbi

Tijdens de aankondiging van het nieuwe systeem, ging mijn gedachten snel uit naar het Orbi-systeem dat Netgear uitbrengt. Net als bij dat systeem heb je een router en een satelliet. De router plaats je in de buurt van de modem en vervolgens zet je de satelliet neer op de plek waar het bereik net wat minder wordt. Op die manier wordt het signaal geboost en heb je een groter bereik.

WiFI 6 router

Dat kun je ook met een extender doen, maar die maakt vaak nog niet gebruik van de sterke voordelen van je basisrouter. Via dit systeem heb je overal in huis toegang tot een WiFi 6 systeem met 2.4 en 5 Ghz. Bovendien zijn de antennes van de routers aan de binnenkant verwerkt, waardoor je het makkelijker in het zicht kunt plaatsen zonder dat het echt heel lelijk is. Verder heb je de mogelijkheid om een apart netwerk voor je 2.4 Ghz en je 5 Ghz verbinding aan te maken. Op die manier kun je bewust een aantal smartdevices op de 2.4 Ghz frequentie hangen en je gamingsysteem puur op de 5Ghz.

Een ander geinig voordeel van dit systeem is dat je je oude router ook kunt gaan gebruiken in het netwerk, mits deze AiMesh ondersteunt. De laatste jaren zijn in elk geval de verschillende ASUS routers dat standaard gaan doen. Op die manier kun je in een groot huishouden dus naast je basisrouter twee satellieten creëren. Het systeem werkt met een Triband 6600 Mbps als maximale verbinding, beschikt over een 2.5G port voor je bedrade kabel verbinding en heeft vele settings die je kunt aanpassen. Bovendien liet het bedrijf weten dit jaar met vele producten te komen die WiFi 6 ondersteunen.

Wanneer de AiMesh AX6600 WiFi System precies uitkomt en hoeveel hij gaat kosten, is nog niet bekend. Wil je meer lezen over routers? Bezoek dan hier onze overzichtspagina met alle nieuwtjes.

Reageer op artikel:
ASUS komt met een WiFi 6 Mesh-router systeem
Sluiten