Tech 7 jan 2019 Mark Hofman

ZenBook S13: Asus voegt notch toe voor dunste bezels ooit

CES 2019 zit vol met verrassingen. Zo slaat Apple de handen ineen met Samsung en komt Asus met een unieke MacBook-Killer. Die laatste producent weet ons trouwens twee keer op een dag te verbazen. Asus heeft namelijk haar gloednieuwe ZenBook S13 aangekondigd: s werelds eerste laptop met een notch. Het resultaat? De dunste bezels die een laptopscherm ooit gekend heeft!

Asus voegt notch toe aan ZenBook S13

Er waren heel veel mensen pissig toen smartphone producenten met de notch aan kwamen zetten. “Hoe konden ze verzinnen om een stuk uit het scherm te halen, voor een grotere resolutie?”. Maar waar de notch inmiddels meer dan geaccepteerd is, gaat Asus er ook mee aan de haal. Echter haalt de producent geen stuk uit het scherm, maar voegt het een extra stuk toe. Tijdens CES 2019 kondigt Asus haar nieuwe ZenBook S13 aan met de designwijziging en introduceert daarmee de dunste schermranden die een laptop ooit gekend heeft.

In plaats van een notch in het scherm, heeft Asus ervoor gekozen op een notch op het scherm te zetten. Deze draagt een webcam en dient direct als een uitstulp om de laptop mee open te klappen. Hierdoor hoeft de camera niet meer bovenin het scherm te zitten en kunnen de schermranden wat dat betreft dunner worden. Hoe dunner de randen, hoe meer scherm en hoe meer scherm, hoe blijer de consument. De ZenBook S13 is met schermranden van 2.5mm voorzien van een 97% screen-to-body ratio, wat indrukwekkend te noemen is met al het gemak van de wereld. Volgens Asus zijn dit de dunste bezels ter wereld die te vinden zijn op een laptop.

ZenBook S13: strak en krachtig

De slimme designkeuze van de ZenBook S13 wordt voorzien van krachtige specificaties onder de motorkap. Zo is de Asus laptop met een achtste generatie i5 of i7 processor gewapend en komt daar 16GB werkgeheugen aan te pas. Daarnaast kent de laptop een Nvidia GeForce MX150 GPU videokaart en beschikt hij over 1TB aan SSD geheugen. De ZenBook S13 heeft een aluminium afwerking en is zo’n 12.9 mm dik. Aan de zijkanten van de laptop is een USB 3.1 aansluiting, twee USB-C aansluitingen, MicroSD kaartlezer, 3.5 mm audiojack en fast charger aansluiting te vinden. De accuduur bedraagt zo’n 15 uur.

Asus ZenBook S13 laptop

De S13 zal binnen een paar maanden beschikbaar zijn, maar de daadwerkelijke prijs is op dit moment nog niet bekend. Mocht Asus het voor elkaar krijgen om de laptop onder de €1000 te houden, dan zou het zomaar eens een succesverhaal kunnen worden.

TNW

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
ZenBook S13: Asus voegt notch toe voor dunste bezels ooit
Sluiten