Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 16 mei 2019

ASUS Zenfone 6 hanteert eigen unieke notch-oplossing

Vanavond wordt de ASUS ZenFone 6 onthuld. Dat had het bedrijf al tijdens de Mobile World Congress laten weten. In Valencia moet de nieuwe smartphone getoond worden. Wij zijn daarbij en zullen snel er iets over gaan schrijven. Maar voordat het zover is, is er een interessant nieuw gerucht opgedoken. Twitter-gebruiker Roland Quandt heeft beelden gedeeld van hoe de ASUS ZenFone 6 er uit moet komen te zien. Het meest opvallende aan de smartphone? De camera die zowel als front en als back-camera gebruikt kan worden. Een soort flipcam dus.

Zo zou de ASUS ZenFone 6 er uit moeten zien

Daarmee lijkt de ASUS ZenFone 6 een trend te volgen die we al bij een paar andere telefoons hebben gezien. Het grote voordeel van dit concept is dat je gewoon een enkel camerasysteem in de telefoon hoeft te bouwen en daar iets krachtigs inzet. Daarnaast is het scherm hierdoor erg clean en heb je dus niet te maken met een notch, waar de frontcamera in veel telefoons wordt geplaatst.

Wanneer je de backcamera-functie gebruikt, dan zit de camera keurig weggewerkt in de telefoon. Maar als je een zelf wilt maken, dan klapt hij uit naar jou toe en komt hij boven de telefoon uit. Dat maakt het wat moeilijker om een sneaky selfie te maken, aangezien je nu fysiek op de telefoon kunt zien wat je doet, maar je hebt dan wel een goede camera voor veel details.

Naar verluid zou het gaan om een camera met een 48 megapixel Sony IMX586 sensor, die wordt bijgestaan door een 13 megapixel super wide angle camera. Op papier moet dat er voor zorgen dat je goede foto’s kunt maken. Daarnaast draait de ASUS ZenFone 6 waarschijnlijk op een Snapdragon 855 en beschikt hij over een batterij over 5.000 mAh. Althans, als we de geruchten moeten geloven. Vanavond weten we pas echt meer over de nieuwe smartphone.

Reageer op artikel:
ASUS Zenfone 6 hanteert eigen unieke notch-oplossing
Sluiten