Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 16 mei 2019

ASUS onthult de gloednieuwe ZenFone 6 (met all-screen design)

Eerder vandaag hadden we al het gerucht dat de ZenFone 6 zou gaan beschikken over een Flip Camera, die zowel als front als back camera gebruikt kan worden. Tijdens het onthullingsevenement in Valencia bleek de eerdere lekker het bij het juiste eind te hebben. De ZenFone 6 krijgt inderdaad een Flip Camera, maar uiteraard is er meer te vertellen over de nieuwe smartphone.

Maak kennis met de ASUS ZenFone 6

Ten eerste is de ZenFone 6 een 6,4 inch smartphone die gebruik maakt van NanoEdge-display. Doordat de smartphone gebruik maakt van een Flip Camera is er geen notch op het scherm te vinden en heeft het toestel een screen-to-body ratio van 92 procent. Het toestel is gemaakt van Corning Gorilla Glass 6 en moet daardoor zowel een goede kijkervaring als een degelijke bescherming krijgen. Aan de binnenkant vinden we een Qualcomm Snapdragon 855 Mobile Platform CPU, dat vandaag de dag gewoon een nette variant is voor een sterke smartphone. Vergeleken met de vorige generatie smartphone van ASUS spreekt het bedrijf over een boost van 45 procent en 20 procent snellere rendering. Met een batterij van 5.000 mAh moet het bovendien een smartphone zijn die een tijd mee gaat. ASUS spreekt zelf over twee dagen non-stop je smartphone gebruiken, maar dan is het maar de vraag hoe snel de batterij leeg gaat wanneer je zware games speelt.

ZenFone 6

Toch is het de Flip Camera die echt opvalt. Door deze oplossing heb je geen notch op je scherm en heb je een goede camera voor zowel je selfies als je normale foto’s. De Flip Camera heeft primaire 48MP Sony IMX586 camera en een secundaire 13MP 125° ultrawidecamera. Deze wordt aangedragen door een custom stappenmotor, die er voor zorgt dat de camera 180 graden kan omslaan. Maar ook de positie tussen het nulpunt en de 180 graden kun je instellen en van daaruit een foto te nemen. Op die manier heb je meer vrijheid. Mocht je tijdens het maken van een selfie je toestel uit je hand laten kletteren, dan moet de zogenaamde G-sensor in de telefoon dat detecteren als een val en klapt de camera weer naar binnen.

ZenFone 6

De ZenFone 6 maakt gebruik van de ZenUI 6 user interface, waarvan nog even moeten zien hoe zwaar de stempel is die op de interface wordt gedrukt. Bij voorgaande ASUS-telefoons was de interface nogal vol wanneer je de telefoon uit de verpakking haalde. De nieuwe interface zou beter moeten werken met een enkele hand. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een techniek genaamd OptiFlex. Dit moet er voor zorgen dat apps sneller worden opgestart of opnieuw geladen.

ZenFone 6

De ZenFone 6 wordt in drie configuraties verwacht. De eerste tweede bevatten 6 GB RAM, maar variëren in opslag (64 GB ten op zichte van 128 GB). Deze krijgen adviesprijzen van 499,99 euro en 559,99 euro. Ook is er een variant met 8 GB RAM en 256 GB opslag. Deze gaat 599,99 euro kosten. Qua kleur heb je de keuze uit zwart en zilver. Het is nog niet bekend wanneer de smartphones op de Nederlandse markt komen, maar in Belgie zijn ze vanaf morgen te krijgen.

Wil je meer lezen over smartphones? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
ASUS onthult de gloednieuwe ZenFone 6 (met all-screen design)
Sluiten