Mark Hofman
Mark Hofman Tech 11 dec 2018

Asus stopt gigantische batterij in nieuwe ZenFone Max M2 (Pro)

Smartphones zijn in de loop der jaren op veel gebieden ontwikkelt, maar de batterij is daar niet eentje van. Met steeds grotere schermen en krachtigere processoren, is de levensduur van de accu niet echt veel verlengd. Maar wie anno 2018 niet zoveel heeft met processorkracht en liever langer doet met de batterij, kan zijn ei volledig kwijt met de gloednieuwe Asus ZenFone Max M2 en Max Pro M2. 

Gigantische batterij van Asus

Het is inmiddels al lang en breed bekend dat smartphones op veel gebieden blijven ontwikkelen, maar dat de batterij op dat gebied tekort schiet. Toestellen krijgen steeds betere camera’s, steeds krachtigere chipsets en zijn voorzien van steeds grotere schermen. Allemaal verschrikkelijke toffe features, maar de levensduur van de batterij gaat er hierdoor niet echt op vooruit. Tenzij je een gigantische batterij stopt in een telefoon die een heel klein beetje inlevert op het gebied van kracht.

Asus heeft de gloednieuwe ZenFone Max M2 en ZenFone Max Pro M2 aangekondigd in India. Twee mid-range toestellen met, beide, een bijzonder grote batterij. Zo is de ZenFone Max M2, die vanaf €140 te koop is, voorzien van een 4000mAh batterij. En wie daar al onder de indruk van is, moet zich zonder twijfel schrap zetten voor de ZenFone Max Pro M2. Dit toestel, met een adviesprijs van €180, is voorzien van een gigantische 5000mAh batterij onder de motorkap. Ja, je leest het goed.

Asus ZenFone Max batterij

Meer dan een grote batterij

Beide toestellen zijn voorzien van een lage prijs en beschikken over een gigantische batterij. “De rest moet wel bagger zijn”, horen we jullie denken. Maar dat is alles behalve waar. De Max Pro M2 is voorzien van een Snapdragon 660 chipset, een dual-camera systeem met 12 en 13 megapixel lenzen en een 6.26-inch FHD+ display. Als basismodel is de ZenFone Max Pro M2 te verkrijgen met 3GB aan RAM en 32GB aan opslagcapaciteit. Dit is nog uit te breiden naar 4GB/64GB en 6GB/64GB. Het toestel is vanaf €180 te verkrijgen, maar hou wel rekening met het feit dat dit omgerekend is vanuit Yen. Hoeveel het toestel in Europa gaat kosten is officieel nog niet bekend.

Asus ZenFone Max Pro M2

De Asus ZenFone MaX M2, het kleinere broertje van de Pro M2, is in alle opzichten een maatje kleiner en in slechts twee varianten te krijgen. Zo beschikt het goedkoopste model over een Snapdragon 632 chipset, 4000mAh batterij en een 6.26-inch HD+ display. Daarnaast hebben we te maken met een 13MP camera en een 8MP selfie camera. Het toestel is beschikbaar met 3GB RAM en 32GB aan opslagcapaciteit en ook in een 4GB/64GB variant. Het toestel is vanaf €140 te verkrijgen, maar ook dit is omgerekend vanuit de Yen.

Asus ZenFone Max M2 batterij

Beide toestellen zullen tijdens CES2019, hoogstwaarschijnlijk, te zien zijn.

PhoneArena

Reageer op artikel:
Asus stopt gigantische batterij in nieuwe ZenFone Max M2 (Pro)
Sluiten