Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 28 januari 2020

Atari bouwt 8 absolute droomhotels voor gamers in de Verenigde Staten

Atari is qua merk niet meer wat het ooit was. Vroeger was het het grootste gamemerk voordat de wereld kennismaakte met merken als Nintendo en PlayStation. Hoewel de goede oude tijd voorbij is. duikt het merk regelmatig nog op.

Nu is bekendgeworden dat Atari van plan is om een aantal gaminghotels te gaan bouwen. Dat liet het bedrijf weten via een persbericht.

Atari gaat hotels bouwen

Overigens moeten we daarbij wel de kanttekening maken dat het huidige Atari niks te maken heeft met het Atari dat in de jaren zeventig spelcomputers op de markt bracht. Het merk is vele jaren geleden overgenomen door een Frans bedrijf, die het onder andere gebruikte om zijn games op de markt te brengen. De voorloper daarvan was Infogrames. Maar goed, onder de naam Atari is nu dus bekend geworden dat er een aantal hotels uit de grond worden gestampt.

Het eerste Atari hotel wordt geopend in de Amerikaanse staat Arizon, in Phoenix. Daar komt het hotel in de buurt van de zogenaamde Woz U-campus, vernoemd naar Steve Wozniak, de mede-oprichter van Apple. Vervolgens zijn er ook plannen om in Austin, Chicago, Denver, Las Vegas, San Francisco, San Jose en Seattle hotels neer te zetten. In de hotels vind je naast kamers om in te slapen ook esports-kamers, meeting rooms, restaurants, een bakker, een gym en filmtheaters. Of je ook op je gamer kunt gamen, dat is nog even de vraag.

Atari
Niet het Atari hotel, maar het Arcade Hotel in Amsterdam (Bron: Arcade Hotel)

De hotels worden gebouwd door het bedrijf True North Studios. Atari zelf krijgt slechts vijf procent van de omzet uit de hotels en per hotel een bedrag van 600.000 dollar. Dat dus allemaal voor het verschaffen van de naam voor de hotels. Of het concept van deze hotels later ook naar Europa komt, dat is nog de vraag. Voor nu moet je het met de Arcadehotel in Amsterdam doen.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Atari bouwt 8 absolute droomhotels voor gamers in de Verenigde Staten
Sluiten