Gaming 22 okt 2018 Jelle van Es

Atari komt met klassieke handheld die je ook op de tv kunt aansluiten

De afgelopen jaren hebben we heel wat klassieke Mini-consoles voorgeschoteld gekregen. Op die manier kon je een kleine versie van de NES, de SNES en de C64 in huis halen om op die manier klassieke games op je grote televisie te beleven. Dit najaar komt daar een nieuwe bij in de vorm van de PlayStation Classic, die op 3 december uitkomt. Die console is natuurlijk al iets minder retro. Wil je liever terug naar het einde van de jaren zeventig en het begin van de jaren tachtig? Dan kun je binnenkort een Atari Retro Handheld in huis halen. Het is een soort Nintendo Switch-achtige console die je op twee manieren kunt gebruiken.

De Atari Retro Handheld

De Atari Retro Handheld is zoals de naam al zegt is het een console die in eerste instantie bedoeld is als handheld. Zo kun je hem overal mee naar toe nemen en op die manier op het kleine scherm verschillende klassieke games te spelen. Het scherm is overigens niet heel erg groot, het is slechts 2,4 inch. De handheld werkt op AAA-batterijen en is dus niet los op te laden. Er zijn er in totaal vijftig waar je uit kunt kiezen. Wil je echter een retro-avond met je vrienden? Dan kan dat ook.

Dan verbind je de handheld aan de televisie en sluit je een klassieke joystick aan en kun je op die manier de games gaan spelen. Zo kun je onder andere los gaan met games als Asteroids, Pong, Centipede, Missile Command, Breakout en Millipede. Erg duur is het ding overigens ook niet. Voor zo’n 45 euro kun je hem op Amazon scoren.

De losse Joysticks moeten als het goed is iets van 30 euro gaan kosten. Een complete set met twee joysticks kost je dus al snel iets van 100 euro. Meer lezen over gaming? Kijk dan eens hier.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Atari komt met klassieke handheld die je ook op de tv kunt aansluiten
Sluiten