Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers 10 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Atlas 3D is een voordelige 3D-scanner die je zelf uit kunt printen

Als we af en toe praten met mensen die al een 3D-printer hebben, horen we regelmatig dat ze vooral een betaalbare 3D-scanner kunnen gebruiken. Een 3D-printer kan een heleboel gave dingen fabriceren, maar veel hangt af van de 3D-modellen die je gebruikt. Deze zijn behoorlijk moeilijk om zelf te maken, dus als je bestaande voorwerpen in kunt scannen scheelt dat een hoop!

 
Deze Atlas 3D is een voordelige laserscanner, waarmee je kleine voorwerpen gedetailleerd in een model verandert. De Atlas 3D kost slechts 177 euro en is gebaseerd op een Raspberry Pi, waar de scansoftware (FreeLLS) op draait. Je bedient de Atlas via je browser en downloadt de modellen die je maakt zo ook naar je computer.

De prijs kan laag blijven omdat je niet de hele scanner ontvangt als je ‘m bestelt. De scanner, motortjes en de Raspberry Pi ontvang je per post en van de plastic onderdelen ontvang je een STL- en OpenSCAD-file zodat je ze thuis uit kunt printen! Best slim, en het lijkt ons erg vet om je eigen 3D-scanner te bouwen.

 
Meer info over de Atlas 3D vind je op Kickstarter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Atlas 3D is een voordelige 3D-scanner die je zelf uit kunt printen
Sluiten