Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 3 feb 2018

Dit geniale apparaatje bestuurt al je smarthome apparaten

In theorie is een smarthome de oplossing voor bijna alles en wordt automatisch voor je muziek, je lampen je badkamer en je koffiezetapparaat gezorgd. De realiteit leert dat verschillende bedrijven, producten en standaarden ervoor zorgen dat je eerst behoorlijk goed onderzoek moet doen, als je niet wilt eindigen met tien verschillende apps om “handig” je smarthome te beheren. Atmos Smart Home maakt gelukkig een einde aan incompatibiliteit en zorgt ervoor dat je al je slimme apparaten via een enkele interface kunt bedienen. Ongeacht kleur, merk of standaard.

Eén interface to rule them all

Atmos Smart Home is opgericht door Mark Lle en Chris Ladwig en heeft via crowdfunding al meer dan 73.000 dollar opgehaald. Er wordt beloofd dat het apparaatje een einde maakt aan de fragmentatie binnen de smarthome wereld, zodat je niet meer na hoeft te denken of die lampen wel werken met je Echo of dat je misschien een Google Home moet kopen, zodat je je koelkast kunt besturen. Alles zou dus gewoon bestuurd kunnen worden met Atmos Smart Home en je hebt niet voor elk apparaat een andere app nodig.

Atmos Smart Home

Wifi, Bluetooth, Z-Wave en infrarood

Het apparaat zelf is zo’n 10 cm bij 18 cm groot en komt met 1GB RAM, een touchscreen en een camera aan de voorkant. Verder is er ook een nabijheidssensor, een omgevingslichtsensor en een rij met verreveld microfoons. Zoals gezegd ondersteunt het schermpje bijna alle grote smart home standaarden, waaronder wifi, Bluetooth, Bluetooth Low Energy, Zigbee, Z-Wave en zelfs infrarood. Op de officiële website is er een lijst te vinden met alle merken die worden ondersteund. We vinden er onder ander Spotify, Nest, Sonos, Apple TV en Uber.

Atmos smarthome

Atmos is ook je virtuele assistent

Behalve dat je met Atmos nu je zowel je voordeur, je lichten, je oven en je jacuzi allemaal via hetzelfde scherm kunt bedienen, komt het systeem nog met wat extra slimmigheden. Atmos is namelijk uitgerust met wat complexere functies, waardoor hij ook als een soort virtuele assistent in je smarthome kan dienen. Daarnaast kun je het apparaat ook gebruiken om met beelden te chatten met je vrienden of familieleden via de bijbehorende app.

Ook Atmos smarthome apparaten

De makers vonden het niet genoeg om alleen slimme apparaten makkelijk bestuurbaar te maken, maar bedachten dat ze zelf ook wel een paar slimme apparaten zouden kunnen ontwikkelen. En daarom bestaat er ook een slimme Atmos lichtschakelaar, waarmee je je bestaande lampen in één klap slim kunt maken. Ook is er zelfs een Atmos Surround Smart Speaker, waarmee je de functionaliteit van je Atmos Smart Home uitbreidt met spraakopdrachten.

Atmos slimme speaker en lichtschakelaar

Pre-orderen of investeren

Op het moment zijn de apparaatjes nog niet te koop, maar binnenkort zou de Atmos Smart Home voor rond de 200 euro te preorderen moeten zijn. Je kunt ook alvast investeren in het bedrijf zelf, waardoor je bepaalde perks kunt krijgen. Als je bijvoorbeeld 245 dollar investeert, krijg je 10 procent korting op je bestelling vanaf 500 euro. Voor een investering van 5000 dollar krijg je een Atmos Smart Home systeem nog voordat de pre-orders worden verscheept en krijg je toegang tot de besloten beta testgroep.

Hoewel je smarthome apparaten handig zijn om van alles voor je te kunnen doen, is het niet bedoeling dat iemand van buitenaf ook aan de haal kan gaan met je IoT apparaten. Smarthomes worden steeds geliefder bij hackers, omdat ze steeds meer gegevens over je verzamelen en precies weten of je bijvoorbeeld wel of niet thuis bent. Met deze strakke gadget hoef je gelukkig niet bang te zijn voor hackers. Hij zorgt ervoor dat je smarthome veilig blijft.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Dit geniale apparaatje bestuurt al je smarthome apparaten
Sluiten