Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 7 jun 2018

Deze mini smartphone komt met alles erop en eraan

Het is de trend dat smartphones steeds groter en groter worden, maar zoals we weten ontstaat er na een tijdje altijd weer een tegentrend. Zo zijn steeds meer mensen juist op zoek naar een kleiner toestel, dat ze gewoon makkelijk in hun zak kunnen stoppen. Maar ondanks het formaat moet zo’n mini smartphone natuurlijk nog steeds komen met alle gemakken van een groter toestel. De Atom lijkt aan deze eisen te voldoen en komt zelfs met een klein prijsje.

Klein toestel, grote specs

De Atom is ontwikkeld door dezelfde mensen, die eerder ook al kwamen met het kleine Jelly toestel. Deze verscheen een tijdje geleden op Kickstarter en nu is het de beurt aan de Atom. Bij een wat kleiner toestel ga je er vaak automatisch vanuit dat de specs dan ook wel een stuk minder zullen zijn. Dat valt bij de Atom echter behoorlijk mee en hij lijkt juist veel in zijn mars te hebben.

Atom smartphone

Mini smartphone met vingerafdrukscanner

Zo ondersteunt het toestel 4G connectiviteit en is het uitgerust met een octa-core processor in combinatie met 4GB RAM en 64GB opslagruimte. Het toestel draait op Android 8.1 Oreo en ondersteunt ook nog NFC. Daarnaast is er zelfs nog plek voor een vingerafdrukscanner en twee 8 megapixel en 16 megapixel camera’s. Aan de zijkant is er als “cherry on top” nog een programmeerbare knop voor je apps. En hadden we al gezegd dat het apparaatje ook nog dualsim ondersteunt?

Atom smartphone

Bestand tegen vallen, water en stof

Verrassend genoeg kan het kleine ding zijn mannetje ook nog behoorlijk goed staan en is hij tegen van alles bestand. Om het display te beschermen, wordt gebruikt gemaakt van Corning Gorilla Glass bescherming. Daarnaast heeft het toestel een robuust uiterlijk gekregen, dat zeker wel tegen een stootje kan. Om het af te maken komt de smartphone ook nog met een IP68 certificering, waarmee het bestand is tegen water en stof.

Atom smartphone

Bestellen via Kickstarter

Uiteraard zal de telefoon wat minder fijn zijn om te gebruiken voor filmpjes en spelletjes, maar wie weet dat ze over een tijdje met een opvouwbaar model komen en is het display probleem ook weer opgelost. Om een Atom te bestellen kun je via Kickstarter een pledge doen van 186 euro. Voor wat extra geld krijg je er ook nog accessoires bij, zodat je hem bijvoorbeeld aan je arm vast kunt maken tijdens het joggen. Er zijn geen verzendkosten en het telefoontje zou al in oktober naar je toe komen.

Als zo’n mini smartphone toch niks voor je is, zijn er tegenwoordig genoeg grote toestellen op de markt om uit te kiezen. Onlangs onthulde Xiaomi de Mi 8, welke met grote specs komt in combinatie met een relatief kleine prijs.

 

Kickstarter

Reageer op artikel:
Deze mini smartphone komt met alles erop en eraan
Sluiten