Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Culture 11 apr 2018

Baldadige bui? Blaas je huis op met deze atoombom simulator

Iedereen heeft soms wel eens een baldadige bui en zin om iets te vernietigen. Omdat het niet erg sociaal is om dingen te vernietigen, kun je beter voor een optie gaan waar niemand schade lijdt. Zoals bijvoorbeeld deze nieuwe atoombom simulator van de Outrider Foundation. Hiermee kun je van alles opblazen om je agressie kwijt te kunnen en tegelijkertijd doe je er niemand mee pijn. Je baas komt er nooit achter dat je zijn huis al met een paar verschillende nucleaire wapens hebt opgeblazen.

Project geïnspireerd door oude atoombom simulator

Je kunt je vast wel herinneren dat er ooit ook al zo’n simulator online stond. Deze was van de onderzoeker Alex Wellerstein van de Stevens Institute of Technology. Dr. Tara Drozdenko, directeur van de Outrider Foundation,  geeft in een gesprek met Gizmodo aan dat de oude simulator ook zeker heeft gediend als inpiratie voor het nieuwe atoombom project.

Keuze uit verschillende atoombommen

De nieuwe simulator is echter wel uitgebreider en ziet er bijna te mooi uit voor iets dat zo destructief is. De kunt de postcode invoeren van je eigen huis of iemand die je vervelend vindt en het gebied genadeloos bombarderen.

Dat hoef je niet maar met één type atoombom te doen, maar je hebt zelfs verschillende opties. Zo kun je gaan voor een Noord-Koreaanse Hwasong-14 of bijvoorbeeld de Tsar Bomba, welke het grootste nucleaire wapen is dat ooit werd getest door de Sovjet Unie.

Atoombom simulator

Op de grond of in de lucht?

Daarnaast kun je er ook voor kiezen waar je bommen ontploffen. Je kunt ze op de grond laten losgaan en behoorlijk wat schade aanrichten. Hoewel het moeilijk voor te stellen is, kun je zelfs nog meer schade aanrichten door de bommen in de lucht al te laten ontploffen.

atoombom simulator

Grootste gevaar voor de mensheid

Uiteraard kun je je met de simulator wel een middagje vermaken, maar dat is niet het oorspronkelijke doel van het project. Dr. Drozdenko gelooft dat nucleaire wapens één van de grootste bedreigingen vormen voor de mensheid. Ze is ervan overtuigd dat dit gevaar overkomen kan worden door mensen met de juiste tools en inspiratie Met de simulator wil ze mensen bewust maken van de gevaren en het begrijpen van de gevaren is de eerste stap die nodig is voor een verandering richting een veiligere toekomst.

Atoombommen maken gebruik van waterstof. Hetzelfde waar ook automotoren op kunnen rijden. Wat is het verschil tussen de beide technologieën en is je auto dan ook een atoombom?

Gizmodo

Reageer op artikel:
Baldadige bui? Blaas je huis op met deze atoombom simulator
Sluiten