Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 5 mrt 2018

De Audi A6 heeft nog nooit zoveel voor je kunnen doen

Het is alweer bijna tijd voor de nieuwe generatie Audi A6. De nieuwe update zal over een weekje geshowd worden tijdens de Geneva International Motor Show, waar bezoekers waarschijnlijk de designstijl van de A8 zullen herkennen in de nieuwe Sedan. Zowel aan de buiten- als binnenkant leent de A6 van zijn grotere en duurdere broer en het resultaat is niks anders dan een auto waar de meeste mensen dolgelukkig mee zouden zijn.

Grotere grille en scherpere lijnen

Hoewel Audi het heeft over de achtste generatie van de Audi A6, vinden sommigen de drie A100 modellen eigenlijk helemaal niet meetellen. We zouden volgens die redenering eigenlijk zijn aangekomen bij de vijfde generatie van de auto. In ieder geval heeft het nieuwe model dus hier en daar afgekeken bij de Audi A8. Zo zien we aan de buitenkant dat de grille wat is gegroeid en dat de auto scherpere lijnen heeft gekregen. Verder zien we dat de A8 heel klein stukje wijder, lager en langer is geworden.

Audi A6 2018

Meer ruimte door platform en efficiënte indeling

Aan de binnenkant zou er ondanks de minieme veranderingen qua grootte, toch een stuk meer ruimte zijn. Zo zouden lange mensen bijvoorbeeld comfortabeler zitten, dankzij het modernere platform. Ook zou het interieur zelf efficiënter zijn ingericht, om zo meer ruimte voor inzittenden te creëren. Hoewel er achteraan in de kofferbak ook nagenoeg niks is veranderd aan de afmetingen, lijkt ook daar wat meer in te passen dan voorheen.

Audi A6 2019

Zonder handen inparkeren

Verder komt de nieuwe Audi A6 natuurlijk met allerlei leuke snufjes. Zo hoef je nooit meer zelf in te parkeren. De auto neemt dit klusje van je over, of je nu wel of niet achter het stuur zit. Via de myAudi app geef je de opdracht en je Audi gehoorzaamt. Uiteraard zijn er nog andere rijhulpsystemen in plaats om je leven wat makkelijker te maken, zoals Adaptive Cruise Control en Crossing Assistance. Deze kunnen hun werk doen, dankzij vijf radarsensoren, vijf camera’s, een laser scanner en twaalf ultrasone sensoren. Het hangt overigens wel van de configuratie af, hoeveel van deze sensoren je A6 krijgt.

Audi A63

Twee displays als command center

Het dashboard krijgt verder de dubbele displays, die we ook bij de A8 zagen. De setup bestaat uit een 10,1 inch display bovenin voor je MMI navigatie en onderaan vinden we een 8,6 inch touchscreen. Samen zijn de schermen je command center om je navigatie, communicatie en multimedia te regelen. Verder is er een upgrade van het MMI scherm mogelijk naar 12,3 inch en kun je ook spraakopdrachten geven om te communiceren met de auto.

Audi A6

Benzine of diesel?

Bij de lancering zullen er twee verschillende motoren beschikbaar zijn om zowel diesel als benzine liefhebbers happy te houden. Zo is er een 3.0 liter V6 TSI turbocharged benzinemotor, die goed s is voor 340pk en 200Nm koppel. Je kunt echter ook gaan voor de TDI dieselmotor met 286pk en maar liefst 620Nm. Beide motoren werken samen met Audi’s mild hybrid-systeem, waarbij een lithium-ion batterij sommige dingen kan overnemen. Denk hierbij aan de startgenerator

Audi A6

Vierwielbesturing en aandrijving

Ook bij het sturen zijn er efficiënte lolligheden te beleven met de vierwielbesturing. Als je langzaam rijdt draaien de achterste wielen zich in de tegenovergestelde richting als de voorste, zodat je wat strakkere bochten kunt maken. Wanneer harder gaat, draaien de achterste wielen juist mee met de voorste, zodat je bijvoorbeeld stabiel van rijbaan kunt wisselen op de snelweg. Uiteraard is ook Audi’s quattro vierwielaandrijving is van de partij.

Audi A6 2019

Audi A6 in de zomer beschikbaar

Vanaf juni wordt de nieuwe Audi A6 als eerste in Duitsland verwacht en deze zomer zou hij ook in Nederland beschikbaar moeten zijn. Voor een exacte prijs zullen we helaas nog even geduldig moeten blijven. Naast de A6 is Audi ook druk bezig met elektrische auto’s. De automaker ontwikkeld hiervoor samen met Porsche een platform. Op de elektrische auto’s moeten we helaas wel wat langer wachten dan de zomer.

Slashgear

Reageer op artikel:
De Audi A6 heeft nog nooit zoveel voor je kunnen doen
Sluiten