Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 21 okt 2017

Nieuwe Audi A7 Sportback erft handige snufjes van Audi A8

Binnenkort  is het eindelijk tijd voor de tweede generatie van de Audi A7 Sportback. De vierdeurs coupé ziet er flitsender uit dan ooit en is uitgerust met de nieuwe technologische snufjes van de Audi A8. Not just a pretty face dus.

Audi A7 Sportback: mix tussen Limousine, Avant en Coupé

De A7 Sportback combineert strakke lijnen met dynamische vormen. Volgens Audi zelfs zou het “de charme van een Limousine, het praktische karakter van een Avant en de gepassioneerde dynamiek van een Coupé” hebben. De nieuwe generatie is voorzien van een vernieuwde grille en luchtinlaten onderin de bumper.

Audi A7 Sportback

Verschillende onderstellen en koplamp-opties

Audi heeft duidelijk veel aandacht besteed aan de koplampen en achterlichten, welke er tegelijkertijd sexy en gevaarlijk uitzien. De auto komt met drie keuzes voor de koplampen. Zo kun je kiezen voor LED, HD Matrix LED en HD Matrix LED met lasergrootlicht. Ook wat het onderstel betreft zijn er verschillende keuzemogelijkheden. Zo kun je kiezen uit klassieke stalen veren, een 10mm lager sportonderstel, een onderstel met dempers en één met adaptieve luchtvering.

Audi A7 Sportback

Slimme technologieën van de A8

Zoals gezegd heeft de A7 Sportback wat technologieën geërfd van zijn A8 broertje. Hierdoor hoef je je onder andere nooit meer zorgen te maken over inparkeren. Met de Audi AI Remote parking pilot en Audi AI Remote garage pilot, kan je Sportback zichzelf parkeren en lukt het hem ook zelfstandig om weer uit een garage of parkeervak te komen. Daarnaast is de auto uitgerust met maar liefst 39 rijhulpsystemen. Deze kunnen hun werk doen dankzij de 5 radars, 12 ultrasoonsensoren, de laserscanner en de 5 camera’s.

Audi A7 Sportback

Twee touchscreens

Binnenin is het ook één en al technologie. Twee touchscreens geven je de macht over de bediening in de auto. Eén dient als virtuele cockpit, terwijl de andere is verwerkt in het middenconsole. Verder is er van alles te personaliseren en kun je bijvoorbeeld spelen met sfeerlicht. In totaal zijn er zo’n 400 instellingen om lol mee te hebben.

Audi A7 Sportback

Eén motorvariant bij lancering

Bij de lancering zal de Audi A7 Sportback als eerste komen met een 3.0-liter V6 TFSI motor. Deze is goed voor 340 pk en 500 Nm koppel, terwijl hij van 0 naar 100 km per uur gaat binnen 5,3 seconden. De topsnelheid zou 250 km per uur bedragen. Later zullen er meer motorvarianten volgen.

Beschikbaar in februari

De Audi A7 Sportback is vanaf volgende maand te bestellen en zal vanaf februari ook daadwerkelijk beschikbaar zijn. Voor de prijs moeten we nog even geduld hebben. Deze heeft Audi nog niet bekendgemaakt.

Hoewel het fijn is dat auto’s steeds meer taken van je kunnen overnemen, zoals het inparkeren, is er ook een keerzijde van deze innovatie. Met de komst van de autonome auto’s, zou je auto in de toekomst namelijk veel sneller verouderd zijn.

AutoRAI

Reageer op artikel:
Nieuwe Audi A7 Sportback erft handige snufjes van Audi A8
Sluiten