Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 14 nov 2017

Studenten ontwikkelen mini autonome Audi’s voor ultieme AI wedstrijd

Audi houdt zich niet alleen bezig met ontwikkelen van auto’s, maar probeert ook de ontwikkeling van toekomstig technisch talent te stimuleren. Eén van de manieren waarop de automaker dat doet, is door het houden van de Audi Autonomous Driving Cup 2017. Tijdens deze wedstrijd nemen studenten het tegen elkaar op met autonome miniatuur Audi’s voor een geldprijs van 10.000 euro. 

Mini Audi Q2 modellen met A8 technologie

Als je je geen echte autonome Audi kunt veroorloven, is het spelen met een miniatuur versie natuurlijk “the next best thing”. Tijdens de wedstrijd wordt “gespeeld” met elektrische Audi Q2 modellen, welke acht keer kleiner zijn dan het echte model. De mini Audi’s zijn uitgerust met een 3D camera met een laserscanner, welke we kennen van de nieuwe Audi A8. Daarnaast helpen ook ultrasone sensoren, een NVIDIA grafische kaart en een camera aan de achterkant mee om het autonoom rijden mogelijk te maken.

Audi Autonomous Driving Cup wedstrijd

Wedstrijd bestaat uit drie onderdelen

Tijdens het evenement zullen de deelnemers drie onderdelen moeten overwinnen. Als eerste zullen de kleine auto’s van elk team hun skills moeten laten zien met verschillende rijopdrachten. Zo moeten de auto’s obstakels zelfstandig ontwijken, geen botsingen veroorzaken bij kruispunten en een ander voertuig veilig volgen. Daarna is het aan de studenten om een kickass presentatie neer te zetten over hun technische ontwikkelingen. Als laatste nemen de teams het tegen elkaar op en moeten ze op de meest creatieve manier gebruiken maken van kunstmatige intelligentie.

Audi Autonomous Driving Cup 2017

Duitse studenten van verschillende disciplines

De wedstrijd werd in 2015 in het leven geroepen en is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Dit jaar zullen studententeams van de Duitse universiteiten van Augsburg, Bremen, Erlangen-Nürnberg, Freibug, Ingolstadt, Ilmenau, Leipzig en Offenburg de strijd met elkaar aangaan. De deelnemers zijn afkomstig van verschillende disciplines, zoals robotica, software architectuur, kunstmatige intelligentie, cloud computing en datawetenschap.

 

Waar de mini Audi’s de 3D camera van de Audi A8 hebben overgenomen, heeft ook de Audi A7 Sportback een beetje afgekeken bij het A8 broertje. Verschillende slimme technologieën zoals AI Remote parking vinden we ook terug bij de A7 Sportback.

Baaz

Reageer op artikel:
Studenten ontwikkelen mini autonome Audi’s voor ultieme AI wedstrijd
Sluiten