Ilona Braam
Ilona Braam Cars 2 dec 2018

Maak kennis met het sexy Audi E-Tron GT concept

Iedereen lijkt het erover eens te zijn dat elektrisch rijden de toekomst is en de afgelopen paar jaren is het aantal elektrische modellen dan ook behoorlijk gestegen. Ook Audi doet hier vrolijk aan mee en heeft verschillende EV’s op de planning staan. Onlangs onthulde de automaker tijdens de Los Angeles Auto Show 2018 eindelijk het Audi E-Tron GT concept en we moeten zeggen dat het één van de meest sexy elektrische auto’s tot nu toe is.

Laag bij de grondse Audi E-Tron GT

Als een waar Gran Turismo auto is de E-Tron GT lekker laag en breed. Het is een robuust uitziende EV met geprononceerde welvingen, die het voertuig enigszins doen lijken op een mechanisch roofdier. Qua roofgedrag valt het echter allemaal reuze mee. Ten eerste gaat het natuurlijk om een elektrische auto en komen er in ieder geval geen vervuilende uitlaatgassen aan te pas. Audi neemt de duurzaamheid echter nog verder en dat zien we onder andere terug bij het interieur.

Audi E-Tron GT concept

Veganistisch interieur

Deze is namelijk volledig veganistisch en er komt dus niks aan te pas dat van dieren afkomstig is, zoals leer. Binnenin vinden we ook Audi’s virtuele display cockpit en een touchscreen dashboard. Het ziet er allemaal behoorlijk strak en clean uit, terwijl verschillende stoffen elementen het geheel toch een natuurlijkere vibe geven.

Audi E-Tron GT concept
Audi E-Tron GT concept

Binnen 20 minuten weer bijna vol

Hoewel het uiterlijk natuurlijk erg spannend is, is wat onder de motorkap gebeurt eigenlijk nog een tikkeltje spannender. Daar vinden we een 90 kWh lithium-ion batterij met twee motoren, die zorgen voor vierwielaandrijving. Het geheel zou goed zijn voor een indrukwekkende 590pk, terwijl de auto een snelheid van 100 km per uur zou kunnen bereiken binnen 3,5 seconden met een topsnelheid van zo’n 240 km. Verder zou de batterij binnen 20 minuten weer voor 80 procent zijn opgeladen.

Audi E-Tron GT concept
Audi E-Tron GT concept

Hoewel het nu nog om een concept gaat, lijkt de auto eigenlijk al helemaal klaar voor productie. Het is afwachten wat Audi mogelijk nog gaat veranderen voordat we in het uiteindelijke productiemodel mogen rondrijden. Dat zou in 2020 moeten gebeuren na de lancering van de Audi E-Tron Sportback.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Jalopnik

Reageer op artikel:
Maak kennis met het sexy Audi E-Tron GT concept
Sluiten