Ilona Braam
Ilona Braam Rides 27 jun 2017

Audi R8 Spyder V10 Plus: racemonster met slimme snufjes

Hoewel de Audi R8 Spyder op zichzelf al een beest van een auto is, was er toch teleurstelling toen Audi niet kwam met een nog krachtigere V10 Plus versie van het model. Dit was bij de Audi R8 Coupé namelijk wel het geval. Wellicht dat Audi de smeekbeden heeft gehoord, want een jaar later is het dan eindelijk toch zover. In het najaar kunnen we uitkijken naar een Audi R8 Spyder V10 Plus.

Uiterlijk Audi R8 Spyder V10 Plus lijkt als twee druppels water op standaard model

Als je naar de R8 Spyder V10 Plus kijkt valt het niet meteen op dat het niet om het standaard model gaat. Wat het uiterlijk betreft zijn er alleen kleine hints dat het om de snellere versie van de twee gaat. Hiervoor moet je kijken naar de achterspoiler, deze komt namelijk bij de V10 Plus in een carbon uitvoering.

Audi R8 Spyder V10 Plus

Groen Micrommata monster

Wat wel meteen een “dead giveaway” is, is de nieuwe Micrommata Green kleur van de V10 Plus Spyder. Deze groene uitvoering bestaat alleen voor de V10 Plus versie. Verder is hij aan de binnenkant uitgerust met Nappa lederen kuipstoelen, welke extra stevig zijn voor de extra kracht van de V10 Plus. Hoewel hij open natuurlijk het meest gelikt is, heb je ook de mogelijkheid de softtop te sluiten. Deze kan elektrisch bediend worden en is binnen 20 seconden helemaal open of dicht.

Audi R8 Spyder V10 Plus
Audi R8 Spyder V10 Plus

V10 Plus model krijgt 70pk meer

Onder de motorkap is er natuurlijk wel een wereld van verschil. De V10 Plus versie is uitgerust met een 5,2 liter V10 motor, welke goed is voor 610 pk en een 560 Nm koppel. Vergeleken met de 540 pk van de standaard R8 Spyder is dit een extra vermogen van maar liefst 70 pk. Ook wint de Nm koppel het van de vorige uitvoering, die is 20 nM krachtiger dan het standaard model. Wat de snelheid betreft kun je met de power versie maximaal 328 km per uur racen. Vanaf stilstand bereik je binnen 3,3 seconden een snelheid van 100 km per uur. Verder heb je beschikking over zeven versnellingen met de S tronic automaat en maakt de quattro vierwielaandrijving met variabele krachtverdeling het geheel af.

Audi R8 Spyder V10 Plus

Onlangs is Audi ook de samenwerking aangegegaan met Google. Als het goed is zal het infotainmentsysteem van toekomstige Audi’s draaien op Android 7.0 Nougat. Binnenkort scheur je dus samen met Google Assistant over de weg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Audi R8 Spyder V10 Plus: racemonster met slimme snufjes
Sluiten