Ilona Braam
Ilona Braam Elektrische auto's 26 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Say what? Deze Audi S5 is van binnen stiekem een Tesla Model S

Normaal gesproken is Tesla er niet zo’n fan van als mensen gaan rommelen aan de auto’s, maar zelfs zij zouden blij moeten zijn met de monteur Samuel Polyak. De man lijkt namelijk dusdanig onder de indruk van de Tesla motoren dat hij ze stopt in auto’s die voorheen gulzig benzine opslurpten. Zo besloot hij bijvoorbeeld om de motor van een Tesla Model S 85 te verwerken in een Audi S5, waardoor de auto opeens een stuk duurzamer werd.

Opvallend stille Audi s5

De bijzondere Audi S5 werd gespot door de monteur en “Dokter Frankenstein van Tesla’s” Richard Benoit tijdens het Supercharged Sunday evenement in augustus. Het viel hem op dat de Audi wel erg stilletjes voorbij reed en besloot op onderzoek uit te gaan. Het bleek dat de Audi uitgerust was met de motor en battery pack van een Model S en diep in zijn binnenste dus eigenlijk een Tesla was.

Audi S5 met Tesla Model S motor

Grote interesse “nep Tesla’s”

Uiteraard was de interesse van Benoit gewekt en werd de auto uitgebreid besproken. Gelukkig is daar meteen ook een YouTube filmpje van gemaakt, zodat het lijkt alsof je er zelf ook gewoon bij was. Het idee is natuurlijk interessant en na het posten van het filmpje online bleek dat er behoorlijk wat mensen graag in een “nep Tesla” rond zouden willen rijden. Het bedrijf van Polyak, genaamd PolyKup, wordt sindsdien bedolven onder de mails. Het lijkt erop alsof iedereen zijn oude auto wil omtoveren tot een elektrische variant. In ieder geval zitten ze bij PolyKup aan het juiste adres. Het bedrijf is al een tijdje bezig met het transformeren van vervuilende auto’s naar duurzame modellen met een elektrische motor.

Extra bron van inkomsten

Tesla zou in principe blij moeten zijn met het bedrijf, aangezien het ervoor zorgt dat benzine slurpende auto’s worden vervangen door elektrische varianten. En dat is het doel dat de elektrische automaker ook nastreeft. Misschien is het wel een idee voor Tesla om in de toekomst ook gewoon de motoren los te verkopen om in andere auto’s gebruikt te kunnen worden. Dat zou voor een mooie extra bron van inkomsten kunnen zorgen. Binnenkort moet ook de Model 3 voor extra geld zorgen, aangezien Elon Musk de productie wil gaan opschroeven naar 7.000 units per week.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Motherboard

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Say what? Deze Audi S5 is van binnen stiekem een Tesla Model S
Sluiten