Noah Korevaar
Noah Korevaar Elektrische auto's 22 mrt 2017
Leestijd: 2 minuten

Audi’s volledig elektrische auto’s in 2020 op de weg

Audi heeft aangekondigd dat het in 2020 drie volledig elektrische auto’s op de markt wil hebben. Daarnaast zet het Duitse automerk flink in op zelfrijdende auto’s, middels een nieuwe dochteronderneming.

Audi komt met drie volledig elektrische auto’s

Koplopers zoals Tesla laten zien dat volledig elektrische auto’s niet suf hoeven te zijn. Langzamerhand volgen steeds meer grote automerken het voorbeeld van Elon Musk. Zo heeft Audi onlangs bekend gemaakt dat het in 2020 drie volledig elektrische auto’s op de markt wil hebben. Daarna zullen meer series volgen.

Elk jaar houdt het Duitse automerk een persconferentie. Daar maakte Audi dit jaar bekend dat het in de afgelopen drie jaar een speciaal team van meer dan zesduizend werknemers heeft opgeleid, dat zich puur bezighoudt met elektrische auto’s.

Hartstikke tof elektrische auto’s, maar je moet wel ergens je auto kunnen opladen. Daarom is Audi betrokken bij de ontwikkeling van een groot snellaadnetwerk, zodat consumenten niet zonder stroom komen te zitten. Wel zo handig!

Daarnaast kijkt het Duitse automerk ook een stukje verder de toekomst in. Audi heeft namelijk een dochteronderneming opgezet, die zich bezig gaat houden met zelfrijdende auto’s. Maak kennis met Autonomous Intelligent Driving GmbH. Het in München gevestigde bedrijf ontwikkelt technieken voor auto’s van verschillende merken van de Volkswagen Group. Ook legt Audi de nadruk op het openbaar vervoer, zoals bussen en taxi’s.

De strijd aan met Tesla

Dat is voorlopig allemaal toekomstmuziek, dus even terug naar de elektrische auto’s. In 2018 komt de eerste volledige elektrische auto van Audi uit. Het Duitse automerk gaat gelijk de strijd aan met Tesla. Het gaat namelijk om een SUV die met de Model X kan concurreren.

Een jaartje later kun je een elektrische sportback verwachten. Gaat Audi ook de strijd aan met de Tesla Model S? Dat gaan we in 2019 meemaken. Het is nog niet bekend hoe de derde volledig elektrische bolide van het merk er uit gaat zien. Misschien toch de Audi Fleet Shuttle Quattro?

Het is in ieder geval duidelijk dat Audi zeer ambitieus is. Het blijft een kwestie van afwachten of het bekende automerk een inhaalslag kan maken. Tesla is natuurlijk al enkele jaren bezig. Aan de andere kant: Audi heeft een van de grootste autofabrikanten achter zich. De oude garde versus de innovatieve nieuwkomer, met de consument als winnaar.

Musk is niet de enige miljardair die aan een elektrische auto werkt. De Mexicaanse telecomboer Carlos Slim probeert Donald Trump te stangen met zijn eigen elektrische wagen. Heb je trouwens de eerste volledige elektrische wagen van Volvo al gezien?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Audi

Reageer op artikel:
Audi’s volledig elektrische auto’s in 2020 op de weg
Sluiten