Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Apple 21 mrt 2017

Ontbytes: Apple werkt aan augmented reality voor iPhone 8, Bixby en meer

Niets lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de waterkoeler. En ja, augmented reality komt er aan.

Apple werkt aan augmented reality voor iPhone 8

De maker van deze iPhone 8 AR concept heeft een vooruitziende blik, zo lijkt het. Bloomberg meldt dat Apple aan meerdere AR-functies voor de iPhone 8 werkt. De financiële website maakt dit op uit meerdere rapporten van Apple die medewerkers in handen hebben.

Bixby gaat de strijd aan met Siri

Siri heeft er een broertje bij. Of beter gezegd: een concurrent. Samsung heeft haar eigen pratende assistent onthuld, Bixby genaamd. De interface is een iets anders concept dan Siri, dat op de nieuwe iPhone vermoedelijk wordt gepresenteerd in augmented reality. Bixby is vooral bedoeld om je apps mee te besturen, niet zozeer om vragen aan te stellen.

‘Galaxy S8 is 100 euro duurder dan S7’

Een duur grapje waarschijnlijk, dat Bixby. De Galaxy S8 is 100 euro duurder dan haar voorganger, de Galaxy 7. Dat blijkt uit toestelprijzen die gelekt zijn door techjournalist Evan Blass.

Snackbyte: vliegtuig besturen met je brein

Zonder pilotenopleiding of vliegbrevet is Jack Stewart van Wired de lucht in gestuurd om een vliegtuig te besturen. Met zijn brein.

Reageer op artikel:
Ontbytes: Apple werkt aan augmented reality voor iPhone 8, Bixby en meer
Sluiten