Kiara Angelino
Kiara Angelino Tech 23 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

Augmented reality-brillen gaan smartphones in 2022 vervangen

Wanneer er aan futuristische smartphones wordt gedacht, poppen er bij ons opvouwbare, transparante of hele dunne smartphones op. Facebook denkt daar anders over. Volgens hen gaan augmented reality-brillen smartphones overnemen.

Michael Abrash, de hoofdwetenschapper van Oculus Research bij Facebook, is verantwoordelijk voor deze voorspelling. Hij is zelf druk bezig met de ontwikkeling van virtual reality-toestellen en augmented reality-brillen. De brillen waar hij aan werkt lijken op ‘normale’ brillen. Alleen kunnen ze exact hetzelfde wat onze smartphones anno 2017 ook kunnen. Zelfs meer.

Augmented reality-brillen

De bril kan veel meer dan je denkt

De temperatuur van je baby aflezen, vreemde talen direct vertalen of achtergrondgeluiden dempen. Dit moet de bril volgens Abrash allemaal kunnen. Deze brillen zullen zowel augmented – als virtual reality ondersteunen. De bril wordt dus veel slimmer dan de smartphone. En nee, met zo’n bril bevind je je niet in een totaal andere wereld. Je ontvangt namelijk alleen virtuele informatie, verder zal het geen verandering aan de ‘echte’ wereld brengen.

Brillen in plaats van smartphones

Over vijf jaar wordt de start van de nieuwe technologie verwacht. De bril zal eerst als prototype op de markt worden gebracht waarna het wordt doorontwikkeld. Dit kan tussen de tien of twintig jaar duren. Uiteindelijk worden er volgens Abrash in plaats van smartphones alleen maar brillen gedragen.

De technologie van nu is maar het begin

Vijf jaar klinkt nog ver van ons vandaan, maar er vandaag de dag al wel vergelijkbare brillen op de markt. Zoals de geflopte Google Glass. Microsoft werkt aan de Hololens, waarmee je hologrammen in de échte wereld ziet. Dit zijn leuke concepten alleen zal je daar niet zo snel iemand mee op straat lopen. De augemented reality-brillen van de toekomst daarentegen wel.

De brillen waar Abrash het over heeft zullen de volgende stap zijn in de wereld van mobiele technologie. Zie deze brillen als het begin van een tech-revolutie. Niet geheel onbelangrijk: de brillen moeten ook het zicht en gehoor verbeteren. Ze worden licht, comfortabel, energiezuinig en stijlvol. Heb je meer interesse in AR gekregen? Lees hier hoe de technologie er in de toekomst voor games uitgaat zien en waarom Apple zich ook vol op AR stort.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Augmented reality-brillen gaan smartphones in 2022 vervangen
Sluiten