Noah Korevaar
Noah Korevaar Gadgets 30 jan 2019

Deze innovatieve app laat je virtueel honderden sneakers passen

Vaak wordt online shoppen genoemd als een de toekomst van augmented reality. Het grote nadeel van online kleding of schoenen kopen is immers dat je het niet zelf kunt passen. Augmented reality kan daar verandering in brengen, zo bewijst een startup genaamd Wannaby met Wanna Kicks. Honderden sneakers passen vanuit huis!

Wanna Kicks: sneakers passen met augmented reality

De startup uit Belarus heeft een iOS-app gelanceerd genaamd Wanna Kicks. Middels augmented reality wordt jouw voet in kaart gebracht in 3D. Vervolgens kan de app er een virtuele laag overheen plaatsen, in dit geval dus een sneaker.

Je hoeft enkel uit de lijst met 3D-modellen een paar sneakers uit te zoeken, de camera op je voeten te richten en bingo! Dit soort apps bestaan al langer, maar Wannaby steekt met kop en schouders boven de rest uit, zo valt meteen op. De modellen worden zeer snel geladen, volgen vrij accuraat je voet en zijn bovendien scherp.

Daardoor krijg je een vrij goed beeld van hoe een paar sneakers je zou staan. Je kunt zelfs met je nieuwe virtuele sneakers rondlopen. Het komt natuurlijk niet in de buurt van voor een spiegel staan, maar het is al een hele grote verbetering ten opzichte van ‘blind’ online shoppen. Bovendien werken de ontwikkelaars wel aan een spiegelfunctie.

Wannaby Wanna Kicks AR iOS

Win-win

Volgens de startup is de app Wanna Kicks een typisch gevalletje win-win. Consumenten weten beter waar ze aan toe zijn, waardoor de kans groot is dat ze de juiste aankoop doen. De kans is dan vervolgens ook kleiner dat je de aankoop retourneert. Het grote probleem van online shoppen is dat marges dun zijn, conversiepercentages laag en veel wordt geretourneerd. Wannaby wil daar verandering in brengen.

Bovendien is het een slim stukje marketing. Gebruikers kunnen direct op sociale media hun nieuwe sneakers delen, althans, de virtuele versie. Binnenkort komt daar ook video bij.

“Veel schoenenmerken presenteren hun nieuwe lanceringen zowel offline als online. Veel consumenten willen graag meer over de nieuwste sneakers weten, en AR is een uitstekende manier om ze nieuwe modellen te laten ervaren. Modellen die misschien nog niet eens in de winkels liggen. ”

Innovatie

Wannaby hoopt de voorsprong op de concurrentie in stand te houden met zijn eigen technologie. Het bedrijf combineert 3D-algoritmes met neurale netwerken om beelden te analyseren. Die specifieke samenstelling van technologie is en blijft geheim, want het is de kern van de innovatie.

Wannaby heeft ook apps waarmee consumenten sieraden en nagellak virtueel kunnen uitproberen. Ook maakt de kwaliteit van de 3D-modellen een groot verschil: Wannabe brengt alle sneakers digitaal in kaart in zijn eigen studio. Het is een kwestie van afwachten of de startup echt een revolutie in online shopping teweeg kan brengen, maar dit is een mooie eerste stap.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze innovatieve app laat je virtueel honderden sneakers passen
Sluiten