Jelle van Es
Jelle van Es Tech 28 mrt 2018

De toekomst van Augmented Reality: Virtual Wearables

Op het gebied van Augmented Reality is er redelijk veel gaande. Je kent het systeem waarschijnlijk van een game als Pokémon Go. Je gebruikt een device, in dit geval een smartphone, om daarmee objecten in de wereld tot leven te brengen via je camera zonder dat die er echt zijn. Hetzelfde geldt voor het gebruik van Snapchat-filters. Nu is dat allemaal leuk en aardig, maar echt ground breaking is dat nog niet. Wat dat betreft is de techniek die Leap Motion nu test een stuk interessanter. Via Virtual Wearables kunnen zij augmented reality zomaar naar een hoger niveau brengen.

Virtual Wearables is de toekomst

Hieronder zie je een Twitter-post van Keiichi Matsuda. Matsuda is de creatieve director en Vice President van design bij het Amerikaans Leap Motion. In de getoonde demo maakt hij gebruik van een speciale Augmented Reality headset. Daarmee kan hij aan de rechterzijde van zijn hand een drietal tabbladen oproepen.

Deze kan hij interactief indrukken en uiteindelijk uitschuiven. Een echt doel heeft dit op dit moment nog niet, het is puur een techdemo, maar je kunt je wel een aantal dingen voorstellen van hoe dit handig kan zijn.

Het meest voor de handliggende van dit is het oproepen van een boodschappenlijstje zonder dat je een papiertje pakt of je telefoon in je hand hebt. De vraag is dan echter wel of je met een Google Glass-achtige bril over straat zou willen lopen. Volgens Matsuda moet je dit dan ook echt als het begin zien.

Het begin van een nieuwe manier waarop gebruikers om zouden kunnen gaan met media-consumptie. Waar het ons uiteindelijk naar brengt, dat weten we nog niet, maar dit zijn wel stappen die we toejuichen.

Het is in elk geval een stuk spectaculairder dan een Pikachu die op de schouder van een collega op werk zit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De toekomst van Augmented Reality: Virtual Wearables
Sluiten