Met deze slimme sloten en deurbel hoef je nooit meer naar de voordeur

Omdat sleutels eigenlijk maar onhandige dingen zijn, die je toch telkens kwijtraakt, zien we steeds meer sleutelloze sloten verschijnen. Het bedrijf August doet hieraan mee en heeft twee nieuwe slimme sloten aangekondigd, samen met een slimme deurbel om je hele voordeur slim, efficiënt en veilig te maken.

August Smart Lock

De August Smart Lock is het meer basis model van de twee sloten en gebruikt je smartphone als sleutel. En hoewel je je smartphone ook vaak kwijt raakt in bed of tussen de bank, ben je hier vaak toch voorzichtiger mee dan met je sleutels. Het slimme slot werkt samen met het slot dat je al hebt, zodat je toch nog je sleutel zou kunnen gebruiken. Via de bijbehorende app kun je makkelijk zien of je deur open staat en mocht hij toch dicht zijn, gaat hij ook automatisch op slot. Ook krijg je een overzicht van het openen en sluiten van de deur, zodat je op afstand kunt zien wie er is thuisgekomen. Je kunt namelijk vrienden en familie toegang tot je huis geven, zodat ze ook met hun smartphone de deur kunnen openen.

August Smart Lock slim slot
Bron: August.com

August Smart Lock Pro

De Pro versie heeft dezelfde features van de normale Smart Lock, maar biedt je net wat meer functionaliteit. Zo ondersteunt de Smart Lock Pro ook wifi en kun je dus zelfs wanneer je op vakantie bent controleren of iemand je huis binnen is gegaan. Wanneer je vervolgens weer thuis komt gaat je deur automatisch voor je open om je te verwelkomen. Daarnaast kun je de Pro variant ook commanderen via Siri, Alexa en Google Assistant. Ook werkt het slot samen met verschillende smarthome apparaten en diensten, zoals de Nest apparaten, HomeAway en Airbnb.

August Smart Lock Pro slim slot

August Doorbell Cam Pro

De August deurbel maakt je gevoel van veiligheid compleet, door je ook nog te laten zien wie er voor de deur staat. Zelfs in het donker krijg je HD kleurenbeelden van je bezoekers. Behalve zien, kun je ook communiceren via de Doorbell Cam Pro en omdat hij samenwerkt met de slimme August sloten,  kun je bezoek ook meteen op afstand binnenlaten. Als je achteraf wilt zien of er iemand bij je deur is geweest, heeft de slimme deurbel video’s voor je. Door de bewegingssensoren weet hij namelijk wanneer er iemand aankomt en begint hij met filmen totdat de persoon weer buiten het bereik van de sensoren is.

Slimme sloten meteen beschikbaar, slimme deurbel komt later

De twee slimme sloten zijn al te bestellen via de August website. Voor de basis Smart Lock ben je 126,14 euro kwijt, terwijl de Pro versie je 236,19 euro kost. De slimme deurbel is nog niet beschikbaar, maar zou er in oktober al moeten zijn. Helaas verscheept August de producten niet naar Nederland. Maar in dit artikel leggen we je uit hoe je toch lekker dingen uit Amerika kunt bestellen, die eigenlijk niet naar Nederland verzonden worden.

Ook het bedrijf Elgato houdt zich bezig met slimme apparaten. Tijdens IFA dit jaar werden verschillende HomeKit accessoires onthuld, waaronder een slim slot, een rookmelder en een irrigatiesysteem.

Reageer op artikel:
Met deze slimme sloten en deurbel hoef je nooit meer naar de voordeur
Sluiten