Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 23 aug 2018

Deze briljante koffierobot is gemaakt om met je oud te worden

Als je van koffie houdt, weet je dat veel koffiezetapparaten om de zoveel jaar weer vervangen moeten worden en toch niet dezelfde kwaliteit koffie leveren als je favoriete barista. Het team achter de Automatica vond dat maar niks en besloot een koffiezetapparaat te maken dat niet alleen goddelijke koffie zet, maar ook nog eens een permanente toevoeging is aan je keuken. Maak kennis met de Automatica.

Permanentie, eeuwige bruikbaarheid en schoonheid

De Automatica is een product van Saint Anthony Industries en daar bouwen ze van alles voor mensen die houden van koffie. Voordat ze begonnen met het koffiezetapparaat verzamelden ze lange tijd vintage Amerikaanse machines en bouwden ze deze om tot producten voor hun klanten. Het zijn de machines waar hun voorouders mee werkten en deze staan voor permanentie, eeuwige bruikbaarheid en schoonheid. Dit zijn dan ook de drie pilaren van kwaliteit waar het Automatica project op gebouwd is.

Automatica koffiezetapparaat

Vintage meets Star Wars

Als je het apparaat ziet, lijkt het ook enigszins op een vintage machine. Roestvrij staal wordt gecombineerd met zand gegoten aluminium en messing accenten. Ook mooi is dat wanneer de Automatica zijn werk doet, het er aan de ene kant uitziet als iets dat mensen vroeger gebruikt zouden kunnen hebben en tegelijkertijd als iets waar Obi Wan Kenobi zijn koffie mee zou zetten. Koffie bonen worden namelijk niet simpelweg gefilterd met water, maar de koffiekan wordt daadwerkelijk automatisch gekanteld om het water te gieten terwijl het kopje ronddraait op zijn plek.

Simpel in gebruik

Het ziet er misschien wat ingewikkeld uit, maar het gebruik van de Automatica is simpel. Eerst vul je het koffiezetapparaat met water, vervolgens voeg je je vermalen koffiebonen toe en dan druk je op een knop. De machine doet de rest en je kunt in de tussentijd even je Facebook checken of genieten van het vreemde schouwspel.

Ontworpen om een leven lang mee te gaan

Het team heeft een diep begrip van de natuurkundige en chemische processen achter het maken van een briljant kopje koffie en heeft deze kennis ingezet bij het maken van het apparaat. Door precisie stepper motoren te gebruiken heeft de Automatica complete controle over het volume, de snelheid van het gieten, hoe lang er gegoten moet worden en het patroon van gieten. Dit alles zou ervoor moeten zorgen dat je nooit meer een ander kopje koffie wilt en dat hoeft gelukkig ook niet. Het koffiezetapparaat is namelijk ontworpen om een leven lang mee te  gaan.

Automatica koffiezetapparaat op Kickstarter

De Automatica is een Kickstarter project en om er één te bemachtigen, kun je een pledge doen van 389 euro. Je kunt kiezen uit een zwarte of witte versie en krijgt er een speciale mok en koffiefilters bij. Als ze hun investeringsdoel behalen, zou je het apparaat vervolgens in Januari 2019 bij je thuis moeten zien verschijnen.

Aangezien je voor het apparaat gemalen koffiebonen nodig hebt, is het misschien een idee om ook een koffiemolen aan te schaffen. Dit zijn de tien beste exemplaren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Kickstarter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze briljante koffierobot is gemaakt om met je oud te worden
Sluiten