Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Apps 9 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Privacy update: Google laat je nu automatisch YouTube geschiedenis wissen

YouTube heeft een nieuwe handige functie uitgerold. Het videoplatform laat je nu automatisch de lijst met video’s die je in het verleden hebt bekeken wissen. De nieuwe feature die het mogelijk maakt om je bekeken en opgezochte video’s te wissen is onderdeel van de nieuwe privacy en security features die Google heeft geïntroduceerd. Dat kondigde Google in een blogpost aan.

Het was al mogelijk om je Youtube geschiedenis handmatig te wissen. Wat er nieuw is aan de nieuwe feature? Die geeft je de optie om deze data automatisch van het platform te wissen na een periode van drie of achttien maanden.

YouTube app ios 14
(Bron: ANP. Foto door Martin Bureau / AFP) (Afbeelding: Martin Bureau / ANP)

YouTube geschiedenis de-activeren

Naast de optie om je zoek- en kijkgeschiedenis automatisch te wissen, kunnen YouTube-gebruikers hun geschiedenis de-activeren door deze te pauzeren. Dit houdt volgens Google in dat je minder gepersonaliseerde ervaringen zult tegenkomen op de verschillende services van Google. Zo zien gebruikers bijvoorbeeld geen aanbevelingen voor video’s of specifieke kanalen meer. Maar als het aan Google ligt dan pauzeer of delete je natuurlijk helemaal niks, aangezien de geschiedenis ze juist helpt om reclame op je af te vuren.

Het is niet moeilijk om je zoek- en kijkgeschiedenis op YouTube te deleten. Dat doe je via de Myactivity-site van Google.

YouTube geschiedenis
(Bron: ANP. Foto door Rob Engelaar) (Bron: ANP. Foto door Rob Engelaar)

Ook meer privacy en security voor Google Assistant en Google Maps

De feature om je YouTube geschiedenis te wissen is niet de enige nieuwe feature op Google die in het teken staat van privacy en security. Dit is een onderwerp dat voor veel internetgebruikers steeds belangrijker wordt. Zo is er een ”Incognito mode” geïntroduceerd voor Google Maps. Dat houdt in dat de locaties die je opzoekt in deze modus niet worden opgeslagen door het bedrijf.

Daarnaast heeft de Google Assistant ook een aantal nieuwe privacy features gekregen. Zo kun je de Assistant vragen om het laatste wat je tegen haar hebt gezegd te deleten, of om alles te deleten dat je in de afgelopen week tegen haar hebt gezegd. Daarnaast is komt er nog een toffe functie aan voor Google Assistant. Lees er hier meer over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Privacy update: Google laat je nu automatisch YouTube geschiedenis wissen
Sluiten