Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 21 okt 2019

De autopilot van Tesla stopt voor een beer op de weg

Met de Tesla autopilot moet het aantal ongelukken gaan afnemen. In de Verenigde Staten zorgde het systeem er voor dat een Tesla Model 3-eigenaar niet tegen een beer en haar werpen aan botste.

Het gebeurde toen de eigenaar van de Tesla Model 3 Performance, Andrew Whittle, in de buurt van het Glacier National Park in de Amerikaanse staat Montana in de avond rond reed. Het beeld is indrukwekkend om te aanschouwen.

Tesla’s autopilot toont zich van zijn beste kant

Andrew Whittle was bezig met een autorit van de Amerikaanse staat Utah naar Montana, waarbij hij naar eigen zeggen het grootste gedeelte van de rit op autopilot reed. Tegelijkertijd had hij zijn TeslaCam om eventuele gebeurtenissen vast te leggen. Op het moment dat de Tesla detecteerde dat er iets gaande was, reed hij met zo’n tachtig kilometer per uur rond. Door het detecteren van de beren, kwam de auto in stilstand, zonder dat een beer gevaar liep. In de onderstaande video zie je hoe dat tot stand kwam.

Naast het feit dat de video toont dat hij beren kan detecteren en daarvoor op tijd kan stoppen, is het ook mooi om te zien hoe de moeder beer zich gelijk voor haar welpen gooit om die te beschermen. Het is even een hachelijke situatie wanneer de beer de bestuurder in de ogen aanstaart, maar nadat Andrew een klein stukje naar achter rijdt, kiezen de beren het hazenpad en verdwijnen ze in de donkere nacht.

Natuurlijk is het nog altijd belangrijk dat de bestuurder met de autopilot goed oplet van wat er op de weg gebeurt, maar in dit soort situaties is het mooi om te zien dat de auto bijtijds detecteert dat er iets gaande is en volle bak op de rem gaat staan. Wil je meer lezen over Tesla? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De autopilot van Tesla stopt voor een beer op de weg
Sluiten