Ilona Braam
Ilona Braam Smart Home 26 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Deze slimme en duurzame plantenbak gebruikt NASA technologie

De laatste tijd zien we steeds meer slimme plantenbakken verschijnen, welke de zorg voor je planten op zich nemen. Mensen lijken steeds meer verse kruiden en groenten in huis te willen, maar het groeien daarvan blijft gewoon lastig. Het lijkt soms zelfs alsof je vervloekt zou zijn ooit een plant langer dan een week te kunnen houden. De Ava Byte slimme plantenbak is de laatste toevoeging aan de collectie. Deze lijkt tot nu toe wel het meest geavanceerd te zijn.

Ava Byte plantenbak

NASA belichting technologie en automatisch bewateringssysteem

De Ava Byte plantenbak heeft ruimte om vijf verschillende plantjes te laten groeien. Via sensoren wordt alles in de gaten gehouden en aangepast wanneer nodig. Zo geeft de slimme plantenbak je plantjes automatisch water wanneer de vochtbalans niet meer optimaal is. Ook simuleert de Ava Byte zonlicht en past deze aan om de optimale groei te stimuleren. Deze planten belichting technologie is zelfs geïnspireerd door technologie van en maakt de plantenbak enig in zijn soort. Optioneel is het mogelijk een HD camera component toe te voegen, zodat je in een timelapse het groeien van je plantjes in kaart kunt brengen en op afstand de planten in de gaten kunt houden.

 

Ava Byte plantenbak

Speciale Ava capsules vol met voedingsstoffen voor je plant

De Ava Byte plantenbak is niet bedoeld om bestaande planten in te stoppen. Je groeit echter met speciale AVA capsules verschillende planten vanaf de zaadjes. Je kunt hiervoor capsules kopen, waar al een zaadje in zit. Deze capsules bevatten geen aarde, maar zitten vol met voedingsstoffen en zijn geoptimaliseerd voor het desbetreffende zaadje. Het is echter ook mogelijk om een capsule zonder zaadje te kopen en er je eigen zaadje in te stoppen. Er zijn allerlei verschillende capsules beschikbaar met onder andere kruiden, tomaten, eetbare bloemen, theeblaadjes en knolgewassen.

Ava Byte plantenbak

Ava Byte plantenbak in huis halen

De Ava Byte plantenbak is een Indiegogo project en kan gesteund worden voor 189 euro. Hiervoor krijg je de Ava Byte plantenbak inclusief vijf Ava planten capsules. Helaas moet je wel tot maart volgend jaar wachten voordat je de geavanceerde plantenbak in huis hebt.

Zoals gezegd lijken steeds meer mensen geïnteresseerd te zijn en het kweken van planten en duiken dus telkens nieuwe slimme oplossingen hiervoor op. Een andere slimme plantenbak is de LeGrow. Ook deze geeft je planten zonlicht en water. Deze andere plantenbakken komen zelfs in de vorm van een lamp, waarin je je plant stopt. Het licht van de lamp fungeert hierbij meteen als zon voor je plantje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze slimme en duurzame plantenbak gebruikt NASA technologie
Sluiten