Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 8 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Avatar 2 toont weer teken van leven in vorm van concept art

Herinner jij jezelf Avatar nog? Deze spectaculaire fantasyfilm was in 2009 een enorm succes, maar lijkt inmiddels weer een beetje te zijn ondergesneeuwd door andere titels, zoals bijvoorbeeld de Marvel Cinematic Universe films. Er mochten destijds dan wel enkele vervolgen aangekondigd zijn, maar daar hebben we na ruim 9 jaar echter nog weinig van gezien. Al blijkt nu de eerste concept art verschenen te zijn.

Het betreffende beeldmateriaal is gedeeld door regisseur James Cameron, de man die ook het origineel op zijn naam heeft staan. Dit deed hij tijdens de CES 2020, een beurs waar wij als redactie overigens ook aanwezig waren.

Eerste concept art voor Avatar 2

Als je benieuwd bent hoe de eerdergenoemde afbeeldingen eruit zien dan kun je ze hieronder zelf bekijken. Wij vinden het een beetje ogen als een videogame.

Het feit dat fans zo lang hebben moeten wachten op beeldmateriaal brengt de nodige scherpe reacties op Twitter met zich mee. Hieronder zie je een paar leuke voorbeelden:

Waar Avatar 2 precies over zal gaan is nog vaag, maar we weten wel dat de film zich een paar jaar na het eerste deel gaat afspelen. Daarbij zullen zowel Zoe Saldana als Sam Worthington hun personages uit het origineel weer oppakken. Ook Stephen Lang en Sigourney Weaver keren terug. Nieuwe rollen zijn weggelegd voor onder andere Cliff Curtis (Fear The Walking Dead) en Kate Winslet.

Avatar 2 gaat als het goed is op 18 december 2021 verschijnen.

Extra vervolgfilms

Ondanks de vertraging staan er naast de bovengenoemde film nóg drie Avatar vervolgfilms op de planning. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat de rechten van de franchise sinds een aantal jaar in handen zijn van Disney, die er wel geld inziet.

De kans is groot dat lang niet iedereen het even leuk vindt dat Disney nu ook het zeggenschap heeft over Avatar, maar wij hebben al een voordeel hiervan ontdekt. Het is vanwege de overname namelijk mogelijk om de eerste film via Disney+ te bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Avatar 2 toont weer teken van leven in vorm van concept art
Sluiten