Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 19 sep 2018

Avatar: The Last Airbender komt terug als live-action Netflix Original

Sinds kort kun je op Netflix The Dragon Prince checken, een animatieserie van de schrijver achter Avatar: The Last Airbender. Dat is een cartoon die op een fantastische wijze anime-invloeden wist te distilleren tot een serie die anno 2018 nog steeds als een huis staat.

Avatar: The Last Airbender komt terug op Netflix

In 2010 kwam er een live-action film uit, gebaseerd op de serie. Fans hebben het daar echter liever niet over, en dat is begrijpelijk. M. Night Shyamalan’s productie staat bekend als een van de meest belabberde adaptaties ooit.

Niet alleen vanwege de confronterende whitewashing. We hebben goed nieuws voor je, want Avatar: The Last Airbender komt opnieuw terug. Dit keer niet als een film, maar als een serie op Netflix. Inclusief een bijbehorend flink budget.

Avatar The Last Airbender Netflix

Het gaat opnieuw om een live-action adaptatie, van het verhaal dat we al kennen. Verwacht dus geen vervolg in cartoonvorm. Het tot leven brengen van een fantasievolle cartoonwereld blijft een hele opgave, maar als het iemand lukt, dan zijn het de bedenkers zelf wel.

Dat stemt fans hoopvol: Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko zijn allebei betrokken bij de productie van de show. De geprezen mannen achter de originele serie zijn naar eigen zeggen al jaren bezig met plannen voor dit project.

Avatar The Last Airbender Netflix

Verder is er helaas nog bijna niks bekend over de Netflix Original. We moeten het voorlopig doen met het bovenstaande nieuws, en een stukje concept art dat je hierboven kunt bewonderen. Het gaat dus nog wel even duren voor het eindresultaat beschikbaar zal zijn.

Teveel vrijheid kan ook een onvermijdelijke valkuil zijn

Live-action hervertelling

De makers hebben er in ieder geval zin in: “We zijn ontzettend blij met de kans om deze live-action adaptatie van Avatar: The Last Airbender te leiden. We kunnen niet wachten om Aang’s wereld filmisch tot leven te brengen, zoals we het altijd al voor ons zagen, en met een cultureel gepaste, niet-witgewassen cast.”

Daarmee nemen ze meteen zorgen rondom een mogelijke herhaling van de fouten Shyamalan’s film weg: “Het is een kans die je maar een keer in je leven krijgt, om voort te borduren op het fantastische werk dat iedereen heeft geleverd met de originele animatieserie, en nog dieper in de personages, het verhaal, de actie en de wereld te duiken. Netflix is zeer toegewijd in het realiseren van onze visie voor deze hervertelling, en we zijn ontzettend dankbaar dat we samen kunnen werken.”

??Check dit ook: Netflix scoort met geprezen BBC thriller serie Bodyguard

Netflix staat er bekend om dat regisseurs en producenten een voor Hollywood ongekende mate van vrijheid krijgen. Hopelijk gaat dat ervoor zorgen dat dit project des te sterker uitpakt, want teveel vrijheid kan ook een onvermijdelijke valkuil zijn.

Reageer op artikel:
Avatar: The Last Airbender komt terug als live-action Netflix Original
Sluiten