Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 28 dec 2019
Leestijd: 4 minuten

Deze 5 personages misten we in Avengers: Endgame

Avengers: Endgame staat bekend als de film waarin werkelijk alle (nog levende) Marvel helden te zien zijn. Naast de grote namen komen er ook een groot aantal bijpersonages in beeld, waardoor het bijna lijkt alsof werkelijk ieder Marvel Cinematic Universe personage vertegenwoordigd werd.

Toch heeft de oplettende fan kunnen zien dat er ook enkele belangrijke personages ontbraken. De meest noemenswaardige daarvan hebben we hieronder voor jullie op een rijtje gezet.

Wie hebben we gemist in Avengers: Endgame?

Naast een toelichting hebben we bij ieder personage ook enkele potentiële redenen toegevoegd die zouden kunnen verklaren waarom hij of zij afwezig was.

#1: Everett Ross

Everett Ross in Black Panther | Afbeelding: The Walt Disney Company

De door Martin Freeman gespeelde Everett Ross was kort te zien in Captain America: Civil War en kreeg vervolgens een noemenswaardige bijrol in Black Panther. Ondanks dat hij in die film samenwerkt met Wakanda zien we hem tijdens de veldslag aan het einde van Avengers: Endgame nergens terugkomen. Dit terwijl het leger waarbij hij zich aangesloten leek te hebben wel aanwezig was.

Mogelijke redenen:

Er is een mogelijkheid dat Ross na de gebeurtenissen in Black Panther zijn eigen weg is gegaan en niet meer bij Wakanda betrokken was. Hoe dit precies zit zullen we hoogstwaarschijnlijk in de tweede Black Panther film ontdekken. Freeman heeft namelijk aangegeven dat zijn personage nog vaker in het MCU te zien zal zijn.

#2: Sif

Sif Marvel 2
Jaimie Alexander als Sif in Thor: The Dark World | Bron: The Walt Disney Company (via The Movie Database)

Gezien Sif in zowel Thor: Ragnarok als Infinity War afwezig was hoopte fans dat ze in Avengers: Endgame weer boven water zou komen. Desondanks was ze ook tijdens de grote veldslag in geen velden of wegen te bekennen.

Mogelijke redenen:

De meest aannemelijke reden voor de afwezigheid van Sif is dat vertolkster Jamie Alexander een te druk schema had om aan Avengers: Endgame mee te kunnen doen. Volgens Kevin Feige is het personage echter nog wel in leven.

#3: Talos (en de rest van de Skrulls)

Talos en enkele andere Skrulls in Captain Marvel | Afbeelding: The Walt Disney Company

Wie Captain Marvel gezien heeft zal zich misschien nog wel herinneren dat Carol aan het einde de ruimte ingaat om een nieuw thuis voor Talos en de overige Skrulls te zoeken. Gezien deze film zich flink wat jaren voor Endgame afspeelt zou je denken dat deze transformerende wezens in de tussentijd niet alleen een nieuwe plek hebben gevonden, maar misschien ook wel bereidt waren om Carol te steunen in de strijd tegen Thanos. Toch waren de Skrulls in zowel Infinity War als Avengers Endgame nergens te bekennen.

Mogelijke redenen:

Allereerst zou het kunnen dat de Skrulls niet zo’n vechters waren of gewoonweg hun leven niet op het spel wilde zetten. Een andere reden zou kunnen zijn dat Talos inmiddels te oud was om naar de aarde te reizen.

Het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat de Skrulls wel degelijk aanwezig waren, maar simpelweg een andere gedaante hadden aangenomen…

#4: Goose

Afbeelding: The Walt Disney Company

Als we het nou toch over Captain Marvel hebben dan mag ook Goose natuurlijk niet ontbreken. Dit omdat deze kat volgens veel fans de echte ster van de film was. Gezien het beestje volgens Marvel topman Kevin Feige geen gewoon huisdier is zou het zomaar kunnen dat Goose ten tijde van Endgame nog in leven was.

Mogelijke redenen:

De kans is aanwezig dat de opnames voor Avengers: Endgame eerder plaats hebben gevonden dan die van Captain Marvel, waardoor de mysterieuze kat op dat moment nog niet zo aan de orde was. Tevens had Marvel niet kunnen weten dat het zo’n publiekslieveling zou worden.

#5: Het Nova Corps

De leidster van het Nova Corps | Afbeelding: The Walt Disney Company

Tijdens het grote gevecht in Avengers: Endgame zijn naast actuele superhelden op de achtergrond ook een aantal oude bekenden te spotten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan The Ravagers uit Guardians of the Galaxy en Howard the Duck. De Nova Corps, die een noemenswaardige rol in Guardians of the Galaxy hadden, schitterden echter van afwezigheid.

Mogelijke redenen:

Gezien Thanos er niet vies van is om planeten (voor de helft) uit te roeien zou het zomaar kunnen dat hij de Nova Corps tijdens zijn bezoek aan Xandar heeft afgeslacht. Al helemaal omdat ze vermoedelijk een bedreiging voor hem waren.

Guardians of the Galaxy regisseur James Gunn heeft een aantal jaren geleden overigens aangegeven dat er wellicht een film rondom de Nova Corps gaat komen.

Avengers: Endgame op Disney+

Mocht je Avengers: Endgame na het lezen van dit artikel nog een keer willen bekijken, dan kan dat onder andere via Disney+. Tevens is de film te huren via Pathé Thuis.

Als je echter meer behoefte hebt aan informatie over de films die Marvel in de toekomst nog gaat uitbrengen dan hebben we hier een handig overzicht van alles dat tot nu toe bekend is over Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze 5 personages misten we in Avengers: Endgame
Sluiten