Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 22 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Avengers: Endgame heeft eindelijk dit bijzondere record verbroken

In Avengers: Endgame vechten de helden weliswaar tegen Thanos, maar al snel bleek dat er nog een veel grotere tegenstander was. Zo groot, dat deze niet op het scherm vertoond kon worden. We hebben het hier natuurlijk over Avatar, de enige film die nog succesvoller was dan het drukbezochte Avengers slotstuk. Al blijkt nu dat ook deze vijand inmiddels verslagen is.

Avengers: Endgame is nu echt de grootste film aller tijden

In april dit jaar ging eindelijk de langverwachte finale van Phase 3 van het Marvel Cinematic Universe in première. De film trok zoals verwacht enorm veel bezoekers en het duurde niet lang voordat er records werden verbroken. De kaartverkoop liep zelfs zover op dat de film een kans leek te maken om ´de meest bezochte film ooit´ te worden.

Dit omdat Avengers: Endgame zowel Titanic als Star Wars: The Force Awakens – nummer 2 en 3 op de lijst met succesvolste films ooit – wist te verslaan. Veel fans hoopte dat de film ook koploper Avatar van de troon zou gaan stoten, al bleek dat moeilijker dan gedacht. Deze film wist in totaal namelijk maar liefst 2,7 miljard bezoekers te trekken, iets waar nou eenmaal lastig tegenop te boksen is.

Nieuwe versie

Het bleek echter dat Disney – net als onze helden in Endgame – de strijd niet wilde opgeven en besloot om hulptroepen in te schakelen. Er werd namelijk besloten om de film nogmaals in de bioscoop uit te brengen, maar dan met enkele nieuwe scenes.

Ondanks dat veel fans deze nieuwe scenes vonden tegenvallen zorgde het ervoor dat Avengers: Endgame uiteindelijk Avatar heeft weten te verslaan. Marvel topman Kevin Feige heeft deze prestatie tijdens de San Diego Comic Con toegeschreven aan de enthousiaste fans.

Uiteraard hebben we het zelf even gecheckt en inderdaad, Avengers: Endgame staat nu bovenaan de lijst met beste bezochte films aller tijden.

De toekomst van Marvel

Gezien deze enorme prestatie spreekt het voor zich dat Marvel voorlopig niet zal stoppen met het maken van films. Sterker nog, er zijn dit weekend maar liefst 10 nieuwe projecten heeft aangekondigd, waaronder enkele series. Meer hierover lees je in ons Marvel overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Avengers: Endgame heeft eindelijk dit bijzondere record verbroken
Sluiten