Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 27 mrt 2019

Het internet gaat los met hilarische Avengers: Endgame memes

Volgende maand komt Avengers: Endgame uit, de climax van meer dan tien jaar aan Marvel films. Het einde van Infinity War was op zijn zachtst gezegd dramatisch. In letterlijk een vingerknip verdween de helft van het universum.

Avengers: Endgame

Oftewel, ook de helft van je favoriete superhelden. Een aantal zagen we op het witte doek in rook opgaan, maar een gedeelte stierf buiten wat de camera’s in beeld brachten. Gisteravond liet Marvel definitief weten wie wel en wie niet zijn gesneuveld.

Ter promotie van Avengers: Endgame publiceerde de gigant namelijk meer dan dertig posters. Daarop kregen we vol kleur de superhelden te zien die de strijd tegen Thanos voorlopig hebben overleefd, en geven de zwart-witte exemplaren aan wie helaas gesneuveld is. De opdracht voor Endgame is duidelijk: Avenge the fallen.

De posters zijn een soort ode aan die fallen. Het internet ging meteen met het slimme concept van de posters aan de slag, en binnen enkele uren mondden de posters uit in een ware meme. Oftewel, de creativiteit van het collectieve internet barstte los.

Het internet barst los

Fans haalden al snel personages uit andere franchises erbij, die ook gesneuveld zijn. Hieronder vind je onze favorieten!

Luigi leeft in de meeste Nintendo games nog steeds, maar ging wel dood in de populairste Super Smash Bros. Ultimate trailer vorig jaar:

Ook Ned Stark uit Game of Thrones kwam natuurlijk voorbij, evenals Bambi’s moeder. R.I.P.

Final Fantasy kent ook een breed scala aan geliefde personages die het onderspit moesten delven:

Pixar kwam ook voorbij:

En hoe kunnen we nou de Tyrannosaurus rex uit Jurassic Park 3 vergeten?

De meme bleef niet enkel beperkt tot personages. Fans namen ook een momentje om het explosieve kortstondige bestaan van Vine te vieren:

Het is onduidelijk of Flerken, de kat uit Captain Marvel, de snap van Thanos heeft overleefd. Fans gaan er alvast niet van uit:

Door de casting van Marvel zijn er ook enkele acteurs die hun rol in het grootse universum moesten opgeven:

De grote vraag is natuurlijk: wat is Thanos ondertussen aan het doen?

Reageer op artikel:
Het internet gaat los met hilarische Avengers: Endgame memes
Sluiten