Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 2 mei 2019

Wordt Avengers: Endgame de grootste film ooit?

De vorige week verschenen film Avengers: Endgame doet het zoals verwacht erg goed aan de bioscoopkassa. Sterker nog: de film is qua kaartverkoop hard op weg om de grootste film ooit te worden.

De records van Avengers: Endgame

Het mag geen verassing zijn dat de langverwachte afsluiter van de Avengers reeks enorm veel bezoekers trekt. De film begon zelfs al records te verbreken voordat deze überhaupt in de bioscoop te zien was. Nadat de kaartjes in de voorverkoop gingen werden sites overspoelt met bezoekers en raakten sommige zelfs overbelast.

Avengers Endgame

Desondanks bleef men pogingen doen om kaartjes te bestellen. Uiteindelijk had Avengers: Endgame op de Amerikaanse website Fandango slechts 6 uur nodig om het record van meest verkochte tickets in de eerste 24 uur van beschikbaarheid op de te verbreken. Hiermee werd voormalig recordhouder Star Wars: Episode VII — The Force Awakens verslagen.

Marvel vs Star Wars

Ook toen de film eenmaal in de bioscopen draaide ging het alsmaar door. Wederom werd The Force Awakens van de troon gestoten, dit keer op de openingsnacht waarbij Marvel en Disney maar liefst 60 miljoen dollar wisten buit te maken.

Tijdens het daarop volgende openingsweekend was het weer raak: de film bracht zo’n 357 miljoen dollars op, wat bijna 100 miljoen meer is dan dat voorloper Avengers: Infinity War opleverde. Dit heeft nog geen enkele andere film voor elkaar weten te krijgen.

Dit alles zijn echter nog maar de landelijke cijfers in de Verenigde Staten. Internationaal werden er binnen vijf dagen al meer dan een miljard tickets verkocht, iets waar Infinity War 11 dagen voor nodig had.

Avengers: Endgame laat ons zien hoe het met de Avengers afloopt en knoopt daarmee de eindjes van maar liefst 21 superheldenfilms aan elkaar. Naast een succes aan de bioscoopkassa zijn ook de meeste fans en critici razend enthousiast over deze film.

Heb jij de film nog niet gezien? Lees dan hier hoe je spoilers kunt vermijden!

Meer Marvel en Disney?

In onze podcast WantKast hebben we het niet alleen over het laatste en grootste technieuws van de afgelopen week, maar praten we je ook bij over bedrijven als Disney. In de meest recente aflevering van WantKast hebben we het bijvoorbeeld over de aankondiging van Disney Plus.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wordt Avengers: Endgame de grootste film ooit?
Sluiten