Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 24 mei 2019

Kan Avengers: Endgame nog steeds “de grootste film ooit” worden?

Zoals verwacht deed Avengers: Endgame het erg goed aan de bioscoopkassa. Sterker nog, de film wordt momenteel nog steeds in vele theaters vertoont. Het leek er zelfs even op dat de Marvel blockbuster kans maakte om de grootste film ooit te worden, maar dat zit er waarschijnlijk toch niet in.

Avengers: Endgame vs Avatar

Je zou verwachten dat na Avengers: Endgame de hype rondom Marvel wel eventjes zou zijn gaan liggen, maar de film blijft maar doorgaan. Er worden alsmaar box office records verbroken en de film komt qua kaartverkoop steeds dichterbij Avatar.

Deze James Cameron film heeft namelijk het record van best bezochte film aller tijden in handen. Gezien Endgame het voor elkaar kreeg om zelfs Star Wars en Titanic in te halen als het gaat om kaartverkoop leek het even alsof ook Avatar van de troon gestoten ging worden. Toch denken we eerlijk gezegd niet dat het nog gaat lukken om die film in te halen.

Avatar

Avengers: Endgame loopt namelijk nog zo’n 160 miljoen opbrengst achter op Avatar. De kans dat er in de komende weken nog zo’n groot bedrag wordt opgehaald is erg onwaarschijnlijk.

Spider-Man: Far From Home

Toch blijft er, net zoals in de films, altijd nog een kans dat de Avengers alsnog winnen. In juli verschijnt namelijk een nieuwe Spider-Man film. Hierin zien we hoe de wereld eruit ziet na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame.  Disney zou er daarom zomaar voor kunnen kiezen om vooraf ook nog even die film opnieuw uit te brengen.

Hoe dan ook, gezien Disney momenteel eigenaar is van zowel Marvel als Avatar hebben ze sowieso niks te klagen. Het is rondom die laatste franchise een lange tijd stil geweest, maar sinds kort weten we dat er in 2021 een nieuwe Avatar film uitkomt. Ook op het gebied van Marvel zal er nog van alles uitkomen. Meer hierover in ons overzicht.

Reageer op artikel:
Kan Avengers: Endgame nog steeds “de grootste film ooit” worden?
Sluiten