Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 24 jul 2019

Avengers: Endgame schrijvers haalde inspiratie uit Harry Potter

Je zou denken dat het na het zojuist verbroken record wel weer even stil zou zijn rondom Avengers: Endgame. Al blijkt nu wederom het tegendeel waar te zijn, omdat de blu-ray release eraan zit te komen. Reden genoeg om de schrijvers van de film eens te vragen naar hun inspiratie voor het verhaal achter deze epische afsluiter. Het antwoord hierop wist ons nogal te verbazen.

Avengers: Endgame geïnspireerd door Harry Potter

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat vorig weekend de San Diego Comic Con plaatsvond. Naast dat dit een gigantische beurs is worden er ter ere van dit evenement ook altijd enorm veel aankondigingen op het gebied van films en series gedaan. Tevens vierde men alvast het feit dat Avengers: Endgame eindelijk Avatar zou gaan inhalen op het gebied van wereldwijde kaartverkoop.

Een reporter van website Comicbook.com kreeg de kans om Christopher Markus en Stephen McFeely, de schrijvers van de film, eens te vragen waar ze hun inspiratie voor Avengers: Endgame vandaan hebben gehaald. Het antwoord was enigszins verrassend:

”We hebben als eerst zowel Back to the Future als Back to the Future 2 nog een keer teruggekeken. De reden hiervoor zal je waarschijnlijk wel kunnen raden. We wilde het tijdreis-element goed aanpakken en  Back to the Future leek ons een goed voorbeeld. Al kwamen we er echter al snel achter dat tijdreizen met die regels in Avengers: Endgame niet zou gaan werken.”

”Vandaar dat we besloten om de variant uit Harry Potter and the Prisoner of Azkaban als voorbeeld te nemen. In die film zag je bijvoorbeeld ineens een vaas breken, zonder dat de aanwezige personages door hadden waar dit vandaan kwam. Totdat ze terug in de tijd gingen en bleek dat ze hier zelf achter zaten, om zo te voorkomen dat ze door zichzelf opgemerkt zouden worden.

”We wisten ten tijde van de eerste Avengers film helaas nog niet waar het Infinity schip zou stranden, dus waren niet instaat om alvast zulke zaadjes in te planten. Hierdoor zag het tijdreizen er in Avengers: Endgame uiteindelijk toch net weer wat anders uit.”

Marvel Phase 4

Ondanks dat Avengers: Endgame als afsluiter van het Marvel Cinematic Universe leek te dienen blijkt er nog een vierde fase te komen. Hierin gaan we maar liefst 10 nieuwe films en series zien. Mocht jij willen weten welke dat precies zijn, dan kun je in dit handige overzicht alle details hierover lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Avengers: Endgame schrijvers haalde inspiratie uit Harry Potter
Sluiten