Kevin Eyken
Kevin Eyken Pop-Culture 3 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Oeps: Avengers: Endgame al te zien op televisie in Filipijnen

Avengers: Endgame is zeer waarschijnlijk de grootste film van het jaar. Het verplettert records, het is een cultureel fenomeen, en het is het afscheid van een tijdperk. Als je ook maar iets hebt meegekregen van het ‘Marvel Cinematic Universe’, dan wil je natuurlijk de afsluiting zien. En als je dat wil zien, dan wil je vanzelfsprekend genoeg geen spoilers meekrijgen. Stel je de verbazing voor van mensen die rustig aan het zappen zijn en ineens halverwege Avengers: Endgame inschakelen. Daar gaat je mooie afscheid van de frachise.

Avengers: Endgame op tv

Dit overkwam sommige mensen in de Filipijnen. In het immer pittoreske Dipolog, Zamboanga del Norte om precies te zijn. Een lokale zender genaamd Orient Cable vond het een goed idee om Avengers: Endgame op tv te tonen. Een dag na de premiere. Yep, dit verzinnen we niet.

Natuurlijk is dit alles behalve legaal, zo werd ook snel duidelijk uit de foto’s die op social media verschenen. Want zoals verwacht, ging het hier om een illegale kopie, en het was niet bepaald een gelekte Blu-ray. De kwaliteit was niet al te best. En tevens zoals verwacht, klaagt lokaal filmhuis Teatro de Dapitan de lokale zender Orient Cable aan, volgens dit verslag van een Filipijnse nieuwsorganisatie [https://www.pna.gov.ph/articles/1068295].

Captain Barbel: Civil War

Op het moment dat Orient Cable benaderd werd door de advocaten van Teatro de Dapita, werd het afspelen van Avengers: Endgame gestopt. Dus wat deed de Filipijnse tv-zender om de illegaal uitgezonden film te vervangen? Juist: een andere illegaal verkregen film uitzenden, in dit geval “Captain Barbel”, een Filipijnse superheldenfilm.

De waslijst aan overtreden wetten lijkt vooralsnog de volgende te zijn: de Intellectuele Eigendomscode van de Filipijnen, de ‘Anti-Camcording Act’ en de Cybercrime Prevention Act. En ze hebben Avengers: Endgame gespoild voor enkele onwittige Filipijnen, en dat mag toch wel één van de grootste misdrijven genoemd worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Oeps: Avengers: Endgame al te zien op televisie in Filipijnen
Sluiten