Mark Hofman
Mark Hofman Tech 2 apr 2019

Avengers: Endgame voorzien van laatste Stan Lee cameo ooit?

Eind deze maand is het eindelijk zover: het verhaal van de Avengers gaat verder in Endgame. Maar waar we persoonlijk heel veel zin hebben in deze film, lijkt het erop dat we ook een flinke doos zakdoeken mee moeten nemen. Het zou namelijk zomaar eens de laatste keer kunnen zijn dat we Stan Lee in een Marvel-film te zien krijgen. 

Avengers: Endgame voorzien van laatste Stan Lee cameo?

Marvel-fans hebben zonder twijfel zin in de komst van Avengers: Endgame. Het verhaal van de groep helden, en hun strijd tegen Thanos, gaat eindelijk verder. Maar waar er dus heel veel mensen uitkijken naar de komst van de film, zien ze waarschijnlijk ook ergens tegenop. Het vervolg op Infinity War zou namelijk zomaar eens de laatste Stan Lee cameo ooit kunnen bevatten. En daar kijkt werkelijk niemand naar uit.

Stan Lee

Joe en Anthony Russo, co-directors van Avengers: Endgame, waren onlangs aanwezig op een Marvel-event in India. Daar werd uiteraard gesproken over Avengers, maar onder andere ook over Stan Lee. De legendarische held overleed vorig jaar, waardoor Marvel-fans over de hele wereld in shock waren. Echter stond Lee niet alleen bekend om zijn comics en rijke fantasie, maar ook om zijn cameos in verschillende Marvel films. Maar waar we eerder dachten dat we nog wel het een en ander te goed hadden op dat gebied, lijkt het erop dat het einde eerder nabij is dan we dachten. Althans, volgens Joe Russo dan.

Tijdens het event vertelde de co-director dat Avengers: Endgame de laatste films is waarin Stan Lee te zien is. Eerder dachten we dat hij nog in Spider-Man: Far From Home te zien was, maar daar lijken de woorden van Russo niet naar te wijzen.

“Ik geloof dat zijn laatste cameo in Endgame is. Ik kan me niet goed meer herinneren of hij fit genoeg was om er ook eentje in Spiderman te doen. Maar het was hoe dan ook geweldig om met hem te werken.”

Absolute zekerheid lijkt te ontbreken, maar de film zou dus zomaar nog eens voorzien kunnen zijn van een extra emotionele lading.

Stan Lee ontbreekt ook in Dark Phoenix

Eerder deze week werd ook bekend dat Stan Lee geen cameo zou hebben X-Men: Dark Phoenix. In een interview met CinemaBlend liet Simon Kinberg, de regisseur van de film, weten dat dit het geval was.

“We hebben geen cameo. Dat zeg ik uit respect voor Stan, ik wil het niet mysterieus houden.”

Wel meldt de regisseur dat Dark Phoenix over een eerbetoon aan de overleden Stan Lee beschikt. Zijn aanwezigheid zal volgens Kinberg door de gehele film te voelen zijn. Hoe dat precies in zijn werk gaat is op dit moment nog niet bekend.

Avengers: Endgame is vanaf 24 april te zien in de bioscoop. Dark Phoenix vanaf 6 juni 2019.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Avengers: Endgame voorzien van laatste Stan Lee cameo ooit?
Sluiten